Gurmánsky kečup

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 9. septembra 2013

Prispievam pochúťkou,ktorú som robila prvý raz,ale nemám dôvod vyskúšať iné recepty na kečup,lebo tento je podľa mňa dokonalý.

2,5 l
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
0,25 kg
0,25 kg
1 ks
0,30 kg
2 strúčiky
0,1 l
0,15 kg
1 PL
3 ks
3 ks
2 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    rajčiny a kápiu umyjeme,cibuľu,jablká,cesnak,zeler, a cviklu ošúpeme,všetko pokrájame na menšie kusy a spolu s koreninami a soľou dáme variť na 2 hodiny,sem-tam zamiešame,aby neprihorelo. Koreniny je lepšie variť v sitku alebo sieťke,alebo pred mixovaním povyberať.

  2. 2

    uvarenú zmes pomixujeme ponorným mixérom a ešte chvíľu varíme.Celé prepasírujeme a ďalej varíme 40 minút.Pridáme cukor a ocot a necháme ešte raz prevrieť dobre premiešané. Ak sme nemali dosť mäsité rajčiny a zdá sa nám zmes riedka,môžeme ju zahustiť trochou maizeny.Ja som nemusela.

  3. 3

    Horúce lejeme do vysterilizovaných fliaš,dobre uzavrieme,otočíme hore dnom a odložíme pod deku do vychladnutia.

    Gurmánsky kečup - obrázok 3

Diskusia k receptu

angast
ja mam tiez vyborny domaci najlepsi recept na kecup , preto tiez nemam dovod ochutnavat tvoj ale ani dalsie , lebo kazdy ma svoj najlepsi a nik by mi ho neochutnal , tak je to zbytocne uverejnovat
marianne
nepoznam a kedze ja som posadnuta vsetkym, co sa zavaranych paradajok tyka ,ukladam na buduci rok.Tento rok to uz nemam kde ukladat:-))
kukulienka71
Ďakujem za pripomienky,prajem veľa zdaru pri skúšaní a veľa pôžitku pri ochutnávaní:-)
evanaaa
Už mám pár podobných receptov vo svojej KK, ale pridávam si aj tento, nech mám z čoho vyberať, len ja by som pridala ešte pár feferóniek alebo chilly, nech je to aj trochu pikantné.
dandika1
@kukulienka71 musim potvdit ,ze ten reept je vyborny,davam vsetko ako Ty,len som vymenila cviklu za mrkvu je tiz chutny a ako pise@evanaaa pridavam trochu feferonky,myslim si ,ze je dobre ked su tu rozne recepty ja si tiez rada vyskusam nove jedla ...a pod. Veselo do varenia v roku 2014:::
kukulienka71
@evanaaa ,@dandika1 ,ďakujem za komentíky,s tým šťipľavým by to bolo tiež iste dobré a mrkva výborne nahradí cviklu.Veru,veselo do varenia,ako píšeš,varenie je dobrá zábava a rok 2014 bude zrejme pre mňa vo varení prelomový:-)Veľa úspechov aj tebe!
luckaprima
Vyzerá naozaj fajnovo a trafili sme sa takmer rovnako do ingrediencií ***** ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia