Guláš

Autor receptu: eraserhead

6
porcií
10 minút
príprava
2-3 hodiny minút
tepelná úprava

Postup

  1. V princípe môžete použiť hocijaké hovädzie, ja som dal nožinu. Na masti začneme restovať nasekanú cibuľu 5-10 minút, potom nasekaný cesnak, práve zomletú rascu, ďalej restujeme a pridáme mäso. ( s krájaním si nerobte starosti a dajte to nakrájať niekomu kto má obe ruky ľavé prípadne poučenému dieťaťu, nechytáme mišelinky chceme sa najesť a pobaviť sa). Mäso daľej restujeme kým po prvotnom stuhnutí opäť trochu povolí (rovnako ako pri rigor mortis), solíme koreníme práve zomletým alebo nahrubo nasekaným korením , potom pridáme mletú papriku krátko a intenzívne miešame, zalajeme vriacou vodou a necháme pomaly prebublávať. Ak si spomenieme niekedy uprostred varenia pridáme nahrubo nasekanú papriku, rajčiny a varíme do mäkka a hustoty.