Guláš
Autor receptu: eraserhead
6 porcií |
10 minút príprava |
2-3 hodiny minút tepelná úprava |
Postup
- V princípe môžete použiť hocijaké hovädzie, ja som dal nožinu.
Na masti začneme restovať nasekanú cibuľu 5-10 minút, potom nasekaný cesnak, práve zomletú rascu, ďalej restujeme a pridáme mäso. ( s krájaním si nerobte starosti a dajte to nakrájať niekomu kto má obe ruky ľavé prípadne poučenému dieťaťu, nechytáme mišelinky chceme sa najesť a pobaviť sa).
Mäso daľej restujeme kým po prvotnom stuhnutí opäť trochu povolí (rovnako ako pri rigor mortis), solíme koreníme práve zomletým alebo nahrubo nasekaným korením , potom pridáme mletú papriku krátko a intenzívne miešame, zalajeme vriacou vodou a necháme pomaly prebublávať.
Ak si spomenieme niekedy uprostred varenia pridáme nahrubo nasekanú papriku, rajčiny a varíme do mäkka a hustoty.