Guláš z kuracích stehien (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Jednoduchú prípravu zvládne aj školák.

Suroviny

Postup

  1. Usmažíme si cibuľu a potom k nej pridáme 1PL paradajkového pretlaku.
  2. Zmes pretlaku a cibule ďalej smažíme za stáleho miešania.
  3. Pokračujeme pridaním 1 PL mletej sladkej papriky.
  4. Zmes krátko premiešame a ihneď ju z platne sporáka odstavíme, aby nám paprika nezhorela. Dielo necháme trochu odstáť.
  5. Do tohoto paprikového základu ďalej primiešame na väčšie kusy pokrájané vykostené kuracie stehná. Ja som jedno stehno prekrojil na päť častí.
  6. Ďalej na mäso nalejeme 400-500 ml studenej vody. Keď si tú vodu skombinujete napr.s červeným vínom, tak bude guláš určite chutnejšì.
  7. Potom už, len k mäsu pridáme koreniny a varíme zhruba 50 minút. Mäso medzičasom musíme ochutnať a tak prispôsobiť celkový čas varenia pokrmu. No nesmieme zabudnúť nato, že mäso sa bude ešte naďalej varit aj v nádobe ktorú sme zložli z varnej dosky. Ja som si k tomuto gulášu ako prílohu uvaril zemiaky v šupke. Všetko dobré priatelia.