Grilovaný kozí syr s pečenou cviklou a grepom

dorenika - fotkadorenika, 28. februára 2013
Grilovaný kozí syr s pečenou cviklou a grepom
Foto: dorenika

Jednoduchá a chutná večera.

1
porcia
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
1/2 ks
1/3 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Repu umyjeme a oškábeme dáme na pekáč posypeme solou,koreníma a tymiánom a dáme piecť na 40min na 170 stupňov.Môžete si ich upiecť do zásoby a potom skladovať v chladničke aj niekolko dní.

  2. 2

    Syr z oboch stán trošičku osolíme,okoreníme a nasypeme pomerne veľa tymiánu,pokvapkáme olejom a opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Repu nakrájame na plátky a grep zbavíme šupiek len aby ostala tá dužina a naukladáme na tanier,pokvapkáme olejom a preložíme syrom.

  3. 3

    Na záver posypeme tekvicovými semienkami,lepšie by boli vlašské orechy ale tie teraz nemám. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ejta
Ale aká zaujímavá kombinácia, to by ani mňa nenapadlo :-)
radox1
super,este by sa k tomu velmi hodilo balzamiko.
denyany
krásne naaranžované a isto aj chutné, veď je tam cvikla a syr! no a k tomu ten grep - normálne mi tečú sliny až na klávesnicu... :-D
marianne
mas chutove citenie:-) @dorenika ,kozi syr pre mna vyborna volba..ale mozno by mohol byt aj camembert,kto nema rad kozinu:-)..
dorenika
@marianne no asi by sa dalo pouzit vselico ale ja nemam rada plesnive syry a eidam alebo guda je strasne zlo :D
tiginko
tento názor ma zaujal @dorenika. Prečo strašné zlo? Ja mám rada Goudu , hlavne kvalitnú, nie "terňácku", čo máš proti nej?
dorenika
@tiginko no tak len tak sa to osmazit neda lebo sa to hned roztecie a ked to obalis a osmazis tak to je popri kuraciemu prsu s ananasom,sunkou a syrom najhorsie jedlo cias minulych
tiginko
jaaaj, tak už chápem, myslíš na grilovanie a pod. Ja som sa zľakla, že obsahuje niečo, čo nám hádam škodí. Sa mi uľavilo...Tak ja teda radšej grilované plesnivé syry alebo Halloumi, nejako ten kozí syr mi nesado. Škoda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia