Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept

Autor receptu: stava

Tento recept som si vymyslela ja...milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade....tieto jednohubky sa dobre drzia v ruke a su ozaj stavnate...:-) a trosku zdravsie...:-)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky si nasypeme vlocky, ktore podlejeme mliekom alebo vyvarom a nechame ich troska napucniat. K vlockam pridame maso, vajce, pretlaceny cesnak, nakrajanu cibulu a korenie. Vsetko poriadne premiesime a nechame chvilu odlezat v chladnicky - najlepsie je si zmes pripravit rano a poobede grilovat.
  2. Grilovat mozeme vonku na prirodnom ohni alebo doma na grilovacej panvici ci grile v rure. Ak uz mame gril rozpaleny nakrajame si syr na hranolceky o rozmeroch asi 1cmx1xmx2cm. Druh nechavam na kazdeho podla chuti, ale najlepsie je tvrdy syr. Kto nema rad, syr nemusi pridavat vobec. Na spajdle si napichame syr tak, aby bol na konci. Rukou si naberieme zmes maska. Priblizne tolko aby sme nim mohli obalit syr tak, aby nam nevytiekol.
  3. Potom uz len poukladame na gril a grilujeme z kazdej strany. Davame pozor aby nam spadle nehoreli...mozeme si ich pred grilovanim trochu namacat do vody, ale my to obyvacajne ustriehneme....:-) Po ugrilovani ich poukladame na tanier a podavame s roznymi omackami ci dresingami...ja oblubujem najme sladko kyslu chilly omacku, ktoru si pripravujem doma a recept mam z tejto uzasnej stranky...xixi Dobru chut.