Grilované bravčové rezne Blúznenie

Autor receptu: nonna

Nie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať vždy, ale raz za dlhý čas použijem aj nejaké "klasické" mäso a vytvorím z neho čosi. Jabĺčka tu použité vytvoria sviežu chuť a celé jedlo "zošťavnia".

2
porcie
12 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny si rozdelíme na dve rovnaké množstvá.
  2. Do stredu alobalu položíme plátky masla, na ne cibuľu pokrájanú na kolieska, posolíme ju a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.
  3. Mäso trošku naklepeme a opatrne posolíme. Okoreníme kardamonom, korením Ražnenie, polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a porozotierame. Všetko urobíme z oboch strán a položíme rezne na cibuľu.
  4. Cesnak posekáme na malé kúsky a posypeme ním mäso.
  5. Ďalšou vrstvou sú zemiaky dobre umyté, neošúpané a pokrájané na malé kocky. Mierne ich osolíme.
  6. Uložíme na ne plátky jablka a zasypeme cibuľovou vňaťou posekanou na kúsky cca 1cm dlhé.
  7. Alobal uzavrieme do balíčka a takto upravené rezne necháme marinovať v chladničke jeden až dva dni.
  8. Grilujeme na tlejúcich uhlíkoch asi dve a pol hodiny.