Grécka pečená zelenina Briam
Autor receptu: 2010
Ako si ju pamatate z dovolenky v Grecku je to tradicny velmi chutny a jednoduchy recept
na pecenu zeleninu. Takze baklazan, cuketa, paprika , paradajky, zemiaky , cibula a vela
cesnaku a mame Briam.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 175 °C |
Postup
- Toto je asi najednoduchsi recept na pecenu zeleninu.
Vsetka zelenina okrem cibule sa nakraja na vacsie platky cca 1cm baklazan na polku a na platky aj zemiaky podla potreby paradajky na stvrtky .
Cesnak strucky ostanu len olupane , cibula nakrajana ale nie na drobno.
Vsetka zelenina sa da do plechu na pecenie poriadne posoli morsku solou a drvenym korenim, prida sa vela nakrajanej petrzlenovej vnate zvazok.Polejeme dost vela olejom v grecku sa olejom nesetri a tym ze nie su uplne zrele paradajky je este lepsie pridat konzervu talianskych drvenych vo vlastnej stave.
Rukami poriadne premiesame celu zmes aby bolo vsetko premiesame s olejom.
- Dame do rozohriatej rury na cca 90 minut dokial zemiaky niesu upecene.Podlejeme ked treba.
Nepremiesavame, ked tak len na zaciatku lebo sa nam to rozmaga...
- Servirujeme s chlebom, olivami a fetou syrom.