Grécka pečená zelenina Briam

Autor receptu: 2010

Ako si ju pamatate z dovolenky v Grecku je to tradicny velmi chutny a jednoduchy recept na pecenu zeleninu. Takze baklazan, cuketa, paprika , paradajky, zemiaky , cibula a vela cesnaku a mame Briam.

4-6
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 175 °C

Postup

  1. Toto je asi najednoduchsi recept na pecenu zeleninu. Vsetka zelenina okrem cibule sa nakraja na vacsie platky cca 1cm baklazan na polku a na platky aj zemiaky podla potreby paradajky na stvrtky . Cesnak strucky ostanu len olupane , cibula nakrajana ale nie na drobno. Vsetka zelenina sa da do plechu na pecenie poriadne posoli morsku solou a drvenym korenim, prida sa vela nakrajanej petrzlenovej vnate zvazok.Polejeme dost vela olejom v grecku sa olejom nesetri a tym ze nie su uplne zrele paradajky je este lepsie pridat konzervu talianskych drvenych vo vlastnej stave. Rukami poriadne premiesame celu zmes aby bolo vsetko premiesame s olejom.
  2. Dame do rozohriatej rury na cca 90 minut dokial zemiaky niesu upecene.Podlejeme ked treba. Nepremiesavame, ked tak len na zaciatku lebo sa nam to rozmaga...
  3. Servirujeme s chlebom, olivami a fetou syrom.