Granatír mojej babičky

sugina - fotkasugina, 11. marca 2014
Granatír mojej babičky
Foto: sugina

Tento granatír nám robievala moja babička(to sú už roky)Chutil aj studený,ale keď sme chceli teplý zohrievala nad parou-mikrovlnky neboli

45-50 minút
príprava

Suroviny

0,5 kg
400 g
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky si uvarím v šupke,medzi tým fliačky(babička občas dávala domáce cestoviny)Zemiaky pokrájam na kocky alebo pretlačím cez sitko.Zmiešam dokopy,osolím(ja dávam iba vegetu)mletú rascu(babička dávala celú,aj tak chutili)Premiešam,pridam papriku

    Granatír mojej babičky - obrázok 1
  2. 2

    Osmažím si cibuľu so slaninkou(babička mala domácu zo zabíjačky)

    Granatír mojej babičky - obrázok 2
  3. 3

    Všetko zmiešam,pridala som trochu trnavskej pomazánky,lebo sa mi zdal suchý a dobrú chuť..... :)

    Granatír mojej babičky - obrázok 3

Diskusia k receptu

letisia
Mne sa recept páči. Robievam na opraženej cibuli. So slaninkovou je to dobrý nápad.
mezi
Čistý nezmysel! To nie je granadír, ale rezance/fliačky so zemiakmi dochutené zvyškom. Aká vegeta preboha, aká slanina!! Cubuľa nemá byť osmahnutá ale dusená!
ewag
@mezi ja síce takto granatír nerobím, ale som zvedavá ako sa robí správny granatír, napíš
sovka62
U nás býval bez slaninky a rasce. Najlepší bol ohrievaný, ale nie na pare, pekne na pomastenej panvici, upražený do červena, tak mi chutil ešte lepšie ako čerstvý. Mám ho naozaj rada, ale robievam ho zriedka, manžel ho veľmi nemusí a vnučky ani do úst nevložia.
monda
Keď som bola ešte také dievča, tak to bolo moje najobľúbenejšie jedlo od mojej maminky. Ale stále ho aj ja robievam chutí mi stále aj mojej rodinke. Tiež nám ho mama robila na opraženej cibuli , pridala korenie, papriku a majoránku a soľ. Aj ja ho takto presne robievam. Každý ho inak asi robí , ale takto pripravený nikdy nesklame a chutí nám stále . Aj tvoj musí chutiť fajnovo s tou slaninkou :-)
babkamt
Nedávno som ho tiež robila. Prvý krát som dala aj slaninu. Bolo to chutné. Ja mám rada , keď je viac zemiakov a menej cestoviny. Ale každý si spraví podľa svojej chuti.
xanadu1955
Milujem, presne taký robím aj ja len nedávam rascu ale môžem skúsiť zas nová chuť a na vrch si dávam tatarskú omáčku
xanadu1955
A dovolíš troška rady, aby nebol dranadír suchý tak nezlej úplne vodu s cestovín alebo zemiakov , nechaj to vlkejšie, mne sa občas podarí tiež všetku zliať a tak robím tak že si nechám trochu vody zo zemiakov, ale ja nevarím v šupky ale ošúpané a potom si ju dolejem do cestovín potom nie je suchý
garanco
Občas ho robím, ale postup som zjednodušila: v tlakovom hrnci na masti popražím pokrájanú slaninu, pridám cibuľu, potom červ. papriku a rascu, pridám na kocky pokrájané zemiaky, trochu spolu popražím, potom podlejem asi 1/2 dl vody a hrniec zatvorím. dusím asi 10 minút. Medzitým uvarím fliačky, scedím a zmiešam s podusenými zemiakmi.
sugina
micanela,máš pravdu,len už nie je medzi nami...
kalos
Robil som ho a je vynikajúci. Celé jedlo vyšlo asi do 2 Eur a mám navarené na 2 dni . Ešte teraz sa zalizujem mňam :)