Cestoviny
Granatiersky pochod
Autor receptu: olinecka
Kto chodil do školskej kuchyne na
obedy pozná tento retro obed,
ktorý je nenáročný na prípravu.
Veľkým aj malým pripomína
detstvo.
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Fliačky uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha oleja, aby sa nezlepili. Zemiaky scedíme, fliačky scedíme a necháme odkvapkať. Dáme do misy spolu so zemiakmi. Domácu masť rozpustíme, cibuľu nadrobno posekáme, orestujeme do sklovita, následne pridáme červenú mletú papriku a hneď stiahneme z ohňa, aby nezhorkla. Premiešame všetko spolu, podľa chuti osolíme. Podávame s kyslou uhorkou, šalátom alebo podľa chuti. U nás dnes je uhorkový šalát. Dobrú chuť všetkým.