Granadír

Granadír
Foto: 2010
20102010, recept pridal: 30. januára 2013 8:19Ďalšie jeho recepty

Tak ako moja babka nerobila ale by robila keby mala suroviny a zila 21 storoci.

Postup prípravy receptu

1

Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou. Na oleji si vyprazime hranolky a dame osusit na papierovu utierku , pokrajame na kocky.

2

Do rozpaleneho woku si dame rychlo oprazit -stir fry cherry paradajky a na drobno nakrajane cervene chilli pridame uvarene vajickove slize pokrajane na mensie kusky stedro posypeme cervenou paprikou a pridame 2 -3 lyzice Thajskej sladkej chilli omacky a podla chute stiplavej chilli omacky sriracha a stir fry este par minut .

3

Vmiesame oprazenu sunku a pokrajane hranolky premiesame a pridame posekanu petrzlenovu vnat ochutime sol korenie. Na koniec ozdobime oprazenou cibulou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 2010, 30. januára 2013 o 09:02
    Pre tych co maju radi klasiku s kyslou uhorkou :-)




  • evusik, 30. januára 2013 o 09:47
    tak takto robiť granadír by ma v živote nenapadlo... ale vyzerá to tak dobre, že keby ma niekto ponúkol neváham ani minútu.... povedala by som, že taká mladá verzia starého receptu :-)


  • afataga, 30. januára 2013 o 09:55
    proti gustu ziadny disputat, ja mam rada uplne ubycajny, ale toto by som okostovala, vyzera dobre


  • katarina2411, 30. januára 2013 o 10:24
    ak mám chuť na granadír tak si spravím skutočný granadír, toto jedlo môže byť dobré , ale ak chcem thajské prísady a rajčiny tak to nebudem volať granadír


  • palokuchki, 30. januára 2013 o 10:27
    @2010 , mas ohromny zmysel pre humor (alebo sarkazmus?) Odo mna mas 100 bodov za tento recept.


  • gordonko, 30. januára 2013 o 10:42
    ...pekná fotka


  • soncya, 30. januára 2013 o 10:47
    že AKÝ recesista? :D


  • michsamant, 30. januára 2013 o 11:39
    :D :D :D


  • jody, 30. januára 2013 o 11:43
    :-D @2010 , len pockaj, vsak ti nalozia, ako aj mne... :-D Ale ja sa k tebe pridavam - toto JE granatir... :-D


  • slavka2012, 30. januára 2013 o 11:52
    Granadir revisited!:-).


  • beaatrix, 30. januára 2013 o 11:52
    tak ty si to vyriešil Jody,dal si tomu iný názov GRANATIR,a je to :)))))))))


  • grandma, 30. januára 2013 o 12:28
    Vyzerá to dobre, ale v ž i a d n o m prípade to nie je granadír.


  • radost, 30. januára 2013 o 12:46
    otvorím stránku @2010 a čo moje oči zočia??? granadír 21.storočia!!!!!ked ti odpustí inováciu receptu tvoja babka-ja tiež pomlčím a poviem skrátka:daj radšej pravý americký cestovinový...a nie pomeniť babkinu kvalitu za mišung nový...!!!!:-))))
    ale ja to chápem..ja som v nadhľade...ved nesedím tu pri compe o hlade..:-))))


  • ethanel, 30. januára 2013 o 13:05
    Dobre ;) ty vzdy prekvapis


  • 2010, 30. januára 2013 o 13:08
    Je tu take mnozstvo originalnych zahranicnych receptov, tak si myslim ze je na case sa pozriet aj na recepty ktore boli dosial TABU a to klasicke Slovenske .Miestnym stravnikov velmi chutil tento klasicky recept,a ze by som ho mal tuna publikovat, asi spravim len tak kolko like it dostanem.
    @palokuchki , dakujem, obidvoje :-))) @evusik tym australskym ochutnavacom mozem navraviet co chcem , hranolky , sladka chilli a slize mnam, ale slovensky ochutnavac od Cadce so zavretymi ocami povedal ..aky dobry granadir a dal si duplu.


  • 2010, 30. januára 2013 o 13:16
    @ethanel , sranda musi byt , inac ma inspirovala jedna madarska stranka ( tvrdia ze granadirmarsh je odtial aj ked sa vola Gránátos kocka ) pridavali paradajky a petrzlenovu vnat .


  • tatranka, 30. januára 2013 o 13:43
    Zaujímavé zloženie na granadír,ale tak ako piše@ev úšik,ak by som to nevidela takáto voľba na zloženie granadíru by ma naozaj nenapadla.No máš ho taký krásny a lákavý,že ak nebudem mať to čo ja potrebujem do svojho granadíru a ten je oveľa chudobnejší,asi zvolím tvoju ponuku.


  • afataga, 30. januára 2013 o 13:50
    skus aj bryndzove halusky s hranolkami a brusnicami :-)))


  • jerica, 30. januára 2013 o 13:56
    @2010 super , inšpirácii sa nikdy nebrámim , a tá tvoja je pre mňa vynikajúca :-))


  • askadaniela, 30. januára 2013 o 17:54
    aj ja dávam like, @2010 , dúfam, že toto nie je posledný recept, ktorý si tu pridal a že už nijaký recept ani neschováš, ako tie, čo si tu mal predtým :-). (Prosím!)


  • bablew89, 30. januára 2013 o 19:11
    hm.... vyskúšam? :) pridávam do KK ;)


  • medovnicek, 30. januára 2013 o 19:58
    vydaril sa ti tak, že ja by som neváhala ani minútu a určite by som si na ňom pochutila, mne sa ten recept páči


  • 2010, 30. januára 2013 o 23:17
    Nezaskodi sa pozriet aj na taku klasiku ako jaternice? a co tak z nich spravit teply salat ako sa robi v Thajsku, nech si zlcnik trochu oddychne :-)




  • micanela, 31. januára 2013 o 07:51
    milujem granadír ... ale toto s ním spoločné nič


  • cistinka, 31. januára 2013 o 21:26
    :-) KK


  • aroooo, 31. januára 2013 o 21:32
    buď jak buď, som za každú srandu, ale hranolky by si musel vyhádzať z toho von


  • hannah22, 31. januára 2013 o 22:25
    pekný a inovovaný receptík, až na tie hranolky, proti gustu ....... :))


  • evanaaa, 31. januára 2013 o 22:28
    @2010 , ty si ale šibal, najprv som pozerala, že to je omyl, či niekto nevymenil názov, lebo to, čo som uvidela an obrázku mi moje obľúbené jedlo ani zdiaľky nepripomínalo,


  • petra69, 31. januára 2013 o 22:54
    Moje nervy... preco sa toto čudo vola "granadir"???


  • michsamant, 1. februára 2013 o 03:58
    @petra69 lebo je to recesia :)


  • 2010, 1. februára 2013 o 04:26
    @michsamant , co bude az recesia ked to publikujem v miestnom ako tradicny slovensky recept ako su tu Vareche klasicke cinske .
    Inac google je super prekladac hlavne zo slovenciny do anglictiny:
    Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou ...preklad : Finely sliced ​​onion and garlic for cats ,roast with sliced ​​ham. :-)))


  • michsamant, 1. februára 2013 o 04:29
    S prekladacom mam tiez dobre skusenosti :D muka maida = agony maida


  • abdul, 1. februára 2013 o 06:06
    Niekoľkokrát tu odznelo, že recept si môže každý pomenovať ako chce. Tak do toho. :-)))


  • 2010, 14. februára 2013 o 07:40
    @tomas , Kdepak udělali soudruzi z NDR asi chybu.??
    dakdo tu uradoval v noci ...asi ne soudruzi ale hackeri ...
    vsetko totalne rozhadzane a prepisane .



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist