Granadír

Granadír
Foto: 2010
20102010, recept pridal: 30. januára 2013 8:19Ďalšie jeho recepty

Tak ako moja babka nerobila ale by robila keby mala suroviny a zila 21 storoci.

Postup prípravy receptu

Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou. Na oleji si vyprazime hranolky a dame osusit na papierovu utierku , pokrajame na kocky.

Do rozpaleneho woku si dame rychlo oprazit -stir fry cherry paradajky a na drobno nakrajane cervene chilli pridame uvarene vajickove slize pokrajane na mensie kusky stedro posypeme cervenou paprikou a pridame 2 -3 lyzice Thajskej sladkej chilli omacky a podla chute stiplavej chilli omacky sriracha a stir fry este par minut .

Vmiesame oprazenu sunku a pokrajane hranolky premiesame a pridame posekanu petrzlenovu vnat ochutime sol korenie. Na koniec ozdobime oprazenou cibulou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

34 komentárov k receptu
  • 2010, 30. januára 2013 o 09:02
    Pre tych co maju radi klasiku s kyslou uhorkou :-)



  • evusik, 30. januára 2013 o 09:47
    tak takto robiť granadír by ma v živote nenapadlo... ale vyzerá to tak dobre, že keby ma niekto ponúkol neváham ani minútu.... povedala by som, že taká mladá verzia starého receptu :-)


  • afataga, 30. januára 2013 o 09:55
    proti gustu ziadny disputat, ja mam rada uplne ubycajny, ale toto by som okostovala, vyzera dobre


  • katarina2411, 30. januára 2013 o 10:24
    ak mám chuť na granadír tak si spravím skutočný granadír, toto jedlo môže byť dobré , ale ak chcem thajské prísady a rajčiny tak to nebudem volať granadír


  • palokuchki, 30. januára 2013 o 10:27
    @2010 , mas ohromny zmysel pre humor (alebo sarkazmus?) Odo mna mas 100 bodov za tento recept.


  • gordonko, 30. januára 2013 o 10:42
    ...pekná fotka


  • soncya, 30. januára 2013 o 10:47
    že AKÝ recesista? :D


  • michsamant, 30. januára 2013 o 11:39
    :D :D :D


  • jody, 30. januára 2013 o 11:43
    :-D @2010 , len pockaj, vsak ti nalozia, ako aj mne... :-D Ale ja sa k tebe pridavam - toto JE granatir... :-D


  • slavka2012, 30. januára 2013 o 11:52
    Granadir revisited!:-).


  • beaatrix, 30. januára 2013 o 11:52
    tak ty si to vyriešil Jody,dal si tomu iný názov GRANATIR,a je to :)))))))))


  • grandma, 30. januára 2013 o 12:28
    Vyzerá to dobre, ale v ž i a d n o m prípade to nie je granadír.


  • radost, 30. januára 2013 o 12:46
    otvorím stránku @2010 a čo moje oči zočia??? granadír 21.storočia!!!!!ked ti odpustí inováciu receptu tvoja babka-ja tiež pomlčím a poviem skrátka:daj radšej pravý americký cestovinový...a nie pomeniť babkinu kvalitu za mišung nový...!!!!:-))))
    ale ja to chápem..ja som v nadhľade...ved nesedím tu pri compe o hlade..:-))))


  • ethanel, 30. januára 2013 o 13:05
    Dobre ;) ty vzdy prekvapis


  • 2010, 30. januára 2013 o 13:08
    Je tu take mnozstvo originalnych zahranicnych receptov, tak si myslim ze je na case sa pozriet aj na recepty ktore boli dosial TABU a to klasicke Slovenske .Miestnym stravnikov velmi chutil tento klasicky recept,a ze by som ho mal tuna publikovat, asi spravim len tak kolko like it dostanem.
    @palokuchki , dakujem, obidvoje :-))) @evusik tym australskym ochutnavacom mozem navraviet co chcem , hranolky , sladka chilli a slize mnam, ale slovensky ochutnavac od Cadce so zavretymi ocami povedal ..aky dobry granadir a dal si duplu.


  • 2010, 30. januára 2013 o 13:16
    @ethanel , sranda musi byt , inac ma inspirovala jedna madarska stranka ( tvrdia ze granadirmarsh je odtial aj ked sa vola Gránátos kocka ) pridavali paradajky a petrzlenovu vnat .


  • tatranka, 30. januára 2013 o 13:43
    Zaujímavé zloženie na granadír,ale tak ako piše@ev úšik,ak by som to nevidela takáto voľba na zloženie granadíru by ma naozaj nenapadla.No máš ho taký krásny a lákavý,že ak nebudem mať to čo ja potrebujem do svojho granadíru a ten je oveľa chudobnejší,asi zvolím tvoju ponuku.


  • afataga, 30. januára 2013 o 13:50
    skus aj bryndzove halusky s hranolkami a brusnicami :-)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 16 komentárov)
  • jerica, 30. januára 2013 o 13:56
    @2010 super , inšpirácii sa nikdy nebrámim , a tá tvoja je pre mňa vynikajúca :-))


  • askadaniela, 30. januára 2013 o 17:54
    aj ja dávam like, @2010 , dúfam, že toto nie je posledný recept, ktorý si tu pridal a že už nijaký recept ani neschováš, ako tie, čo si tu mal predtým :-). (Prosím!)


  • bablew89, 30. januára 2013 o 19:11
    hm.... vyskúšam? :) pridávam do KK ;)


  • medovnicek, 30. januára 2013 o 19:58
    vydaril sa ti tak, že ja by som neváhala ani minútu a určite by som si na ňom pochutila, mne sa ten recept páči


  • 2010, 30. januára 2013 o 23:17
    Nezaskodi sa pozriet aj na taku klasiku ako jaternice? a co tak z nich spravit teply salat ako sa robi v Thajsku, nech si zlcnik trochu oddychne :-)



  • micanela, 31. januára 2013 o 07:51
    milujem granadír ... ale toto s ním spoločné nič


  • cistinka, 31. januára 2013 o 21:26
    :-) KK


  • aroooo, 31. januára 2013 o 21:32
    buď jak buď, som za každú srandu, ale hranolky by si musel vyhádzať z toho von


  • hannah22, 31. januára 2013 o 22:25
    pekný a inovovaný receptík, až na tie hranolky, proti gustu ....... :))


  • evanaaa, 31. januára 2013 o 22:28
    @2010 , ty si ale šibal, najprv som pozerala, že to je omyl, či niekto nevymenil názov, lebo to, čo som uvidela an obrázku mi moje obľúbené jedlo ani zdiaľky nepripomínalo,


  • petra69, 31. januára 2013 o 22:54
    Moje nervy... preco sa toto čudo vola "granadir"???


  • michsamant, 1. februára 2013 o 03:58
    @petra69 lebo je to recesia :)


  • 2010, 1. februára 2013 o 04:26
    @michsamant , co bude az recesia ked to publikujem v miestnom ako tradicny slovensky recept ako su tu Vareche klasicke cinske .
    Inac google je super prekladac hlavne zo slovenciny do anglictiny:
    Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou ...preklad : Finely sliced ​​onion and garlic for cats ,roast with sliced ​​ham. :-)))


  • michsamant, 1. februára 2013 o 04:29
    S prekladacom mam tiez dobre skusenosti :D muka maida = agony maida


  • abdul, 1. februára 2013 o 06:06
    Niekoľkokrát tu odznelo, že recept si môže každý pomenovať ako chce. Tak do toho. :-)))


  • 2010, 14. februára 2013 o 07:40
    @tomas , Kdepak udělali soudruzi z NDR asi chybu.??
    dakdo tu uradoval v noci ...asi ne soudruzi ale hackeri ...
    vsetko totalne rozhadzane a prepisane .



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist