Granadír
Granadír (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Mala som svoje vypestované zemiaky aj cibuľu a tak to dnes vyhral práve granadír. Podávame so zaváranými uhorkami,
čalamádou, v lete s čerstvým hlávkovým šalátom.
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky v šupke som umyla a dala variť.
- Očistila som cibuľu, ja som mala menšie cibule, preto ich je 6, ak máte veľké, stačia 3-4 kusy.
- Nasekala som cibuľu nadrobno a nechala som ju na doske kým príde jej čas...
- Keď boli zemiaky uvarené, vybrala som ich na plech, aby sa trochu ochladili a mohla som ich ošúpať.
- Uvarila som fliačky, neboli domáce, tentokrát kupované...
- Usmažila som cibuľu na oleji, pridala som mleté čierne korenie a mletú červenú papriku a hneď som odstavila panvicu z ohňa.
- Zemiaky som ošúpala a pretlačila do pekáča.
- Pridala som soľ, cibuľu a uvarené cestoviny. V tomto štádiu mám hotovo, niekto má rád zapečený granadír, zapeká sa na 200 stupňoch tak 15 minút, my máme radšej nezapečený.
- A tu už na tanieri, viem, že kyslá smotana nie je klasická príloha k tomuto jedlu, no mne to tak chutí...Tento recept ľahko zvládnu aj úplní začiatočníci, prajem dobrú chuť.