Gnocchi domáce (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Gnocchi:)..Mnam mnam:).....domáce su domáce:)....kupene určite takto chutiť nikdy nebudu:)

4
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke.Nechame ich vychladnúť, aby sa teplom odparila všetka voda preč, potom ich ošúpeme. Následne ich môžeme postrúhať alebo jednoducho popučiť. Môžeme ich trocha posoliť .
  2. Potom pridame jedno vajíčko a múku. Vypracujeme na hladké a nadýchané cesto.(troška sa lepí ale to nevadí na pomučenej doske sa to vyrovná:).postavíme si do hrnca vodu, aby nám vrela.
  3. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 5-6 častí a z každej urobíme dlhý šúlanec, hrubý asi ako prst.
  4. Takto pripravené šulance chytíme medzi prsty a krájame na rovnaké kusky.( Talianske gnocchi majú na svojom povrchu ešte vrúbkovanie. )Kúsky ktore sme narezali vygúľame a plochou stranou vidličky prejdeme každú guľku aby na jej povrchu vznikli vrúbky.
  5. Tu su moje gnocchi:)) mnam mnam:)
  6. Hotové gnocchi pohádžeme do vriacej a osolenej vody a počkáme kým vyplávaju na hladinu:)
  7. Potom ich už len pozberajte a dajte do misky.
  8. Omáčka: Na oleji si usmažíme cibuľku pridáme posekaný cesnak a tuniaka(nasekaného na menšie kusky.
  9. Potom pridáme olivy,pretlak a podľa chuti ocukríme osolíme okoreníme:)...(možme pridať aj kus masla na zjemnenie)....varíme asi tak 10 minútiek ....ak chceme aby zhustla viac podusíme:)
  10. Do horúcej omáčky vhodíme už hotove gnocchi:)
  11. A premiešame:)...prajem vám dobrú chuť:)