Gazdovské pirohy plnené praženicou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj takto sa môžu pripravíť slovenské,dobroty.
40 minút príprava |
10-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a uvaríme scedíme a popučíme ich na hladkú hmotu. Na pomúčenej doske necháme vychladnúť.
- Pripravíme si plnku z týchto surovín.
- Na panvicu dáme trocha oleja a nadrobno posekanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovitá pridáme nadrobno posekane šampiňony, ktoré trocha podusíme asi 8-10 minút. Nakoniec vmiešame vajíčka ochutíme podľa seba soľou a mletým korením, urobíme praženicu,nktorú necháme vychladnúť.
- Z vychladnutých zemiakov, trochu soli, múky a vajec urobíme cesto.
- Cesto rozvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku vykrájame pohárom kolieska do stredu dáme plnku a pozliepame pirohy.
- Do vriacej vody dáme variť pirohy po vyplávaní na vrch ich scedíme polejeme rozpusteným maslom, ochutíme soľou podľa seba a posypeme nadrobno posekanou vňaťou mladej cibuľky alebo pažitkou. Dobrú chuť!!!!!