Gaštanové pralinky

soncya - fotkasoncya, 16. februára 2012
Gaštanové pralinky
Foto: soncya

Tento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť a hlavne na Vianoce je to ďalšia rýchla Zobraziť celý popisTento recept som našla onoho času na internete a stal sa mojím obľúbeným, nakoľko netreba piecť a hlavne na Vianoce je to ďalšia rýchla a chutná mňamka do počtu (keď sa chválime koľko druhov sme na sviatky pripravili!).

45 minút
príprava

Suroviny

500 g
150 g
100 g
1 bal.
80 g
100 g lúpané
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody vsypem nelúpané mandle a varím 3 minúty. Po uvarení ich zlejem a zalejem ihneď studenou vodou. Následne olúpem, ide to ľahúčko. Do misky vložím 2 kocky gaštanového pyré, nastrúhané piškóty, cukor, vanilkový cukor, zmäknuté maslo a rum. Vypracujem hmotu, z ktorej šúľam v dlaniach guľôčky, do ktorých vkladám po jednej sparenej olúpanej mandli. (niekedy - keď sa mi chce, mandle aj opražím na masle a vyváľam vo vanilkovom cukre). Hotové guľky poukladám na mriežku, ktorú mám položenú na alobale (nakvapkaná čokoláda sa dá z alobalu po stuhnutí ľahko odstrániť a použiť na také nedbalo elegantné ozdoby, napr. na ovocné poháre so šľahačkou.) a oblejem ich rozpustenou čokoládou. Po stuhnutí čokolády ich popíšem pre efekt ešte bielou čokoládou. Ukladám do papierových košíčkov. Mne vyjde asi 45 guličiek.

Diskusia k receptu

nikol156
mňam, mňam, my tu všetci milujeme gaštanové dobrôtky. Veľmi sú pekné!!!!!!!
ula2
Vyzerajú ako "Belgické "pralinky,-ukladám...
marijanka712
fantastické pralinky ukladám a čoskoro vyskúšam, ale u nás nedostať gaštanove pyre -- kde ich majú????
an3da
Soncya, dokotúľaj čo len dve-tri, také sú utešené, mňam.
Recept uložený, milujem všetko gaštanové, aj piré môžem iba tak,
samé.
orchidea
Recept už mám dávno ale stále som sa neodhodlala vyskúšať, máš ich krásne.
soncya
Marijanka712 dostaneš kúpiť v kauflande.
marijanka712
@nikol156 v tescu som dnes hľadala a nenašla ešte pozriem v Bille ja som ich stále kupovala v Lidl , ale od pred Vianoc nemajú.... no ved to posledujem .....
elka56
sú vynikajúce,robila som ich na Vianoce,ale len z polovičnej dávky a v čokoláde
soncya
@marienka44 mohlo sa stať ale ja ho nemám od teba. Som registrovanálen tri dni a recepty som neskúmala. Ja ho mám zo stránky "ako sa to robí!"
evanaaa
Ako vidieť, obidve máte tento recept z jedného prameňa, ale to nič,dobrý je a to je hlavné. Ja som sim ho už uložila, @soncya aj @marienka44.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia