Gaštanová pyramída
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 4. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 4. októbra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Čokoládova plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom. Gaštanové pyré zmiešame s rumom. Z piškóty vykrojíme kruhovou formičkou kolieska. Na spodok formičky dáme piškótu, do stredu trochu gaštanového pyré a nanesieme plnku.
- 2
Po vytiahnutí tortičky z formy potrieme okraje čokoládovou plnkou, do ktorej vtlačíme pomleté orechy. Vrch ozdobíme šľahačkou, na ktorú dáme pásiky gaštanového pyré, ktoré vytvoríme jeho pretlačením cez lis na cesnak.
- 3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja nemôžem zabudnúť na gaštanové jazýčky. Bolo to dávno, už pred niekoľkými desaťročiami. Raz za mesiac som chodila do nemocnice v Martine na kontrolu a poblíž pod Priorom ich predávali. Hoci to bolo ešte za socíku, boli úžasné, dávala som si ich za odmenu.
Tento recept je veľmi pekný, ale je pracný a zostáva z vykrajovania biskvit. Na jeden plech sa urobí len pár kúskov. Ale dobrý aj peknučký je, to sa musí šéfcukrár p. Balát pochváliť.