Gaštanová pyramída

Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 4. októbra 2011
Gaštanová pyramída
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
2 ks
250 g
200 g
100 ml
 na ozdobu
 do pudingu




Postup

  1. 1

    Čokoládova plnka: pudingy pripravíme podľa návodu a vymiešame s maslom. Gaštanové pyré zmiešame s rumom. Z piškóty vykrojíme kruhovou formičkou kolieska. Na spodok formičky dáme piškótu, do stredu trochu gaštanového pyré a nanesieme plnku.

  2. 2

    Po vytiahnutí tortičky z formy potrieme okraje čokoládovou plnkou, do ktorej vtlačíme pomleté orechy. Vrch ozdobíme šľahačkou, na ktorú dáme pásiky gaštanového pyré, ktoré vytvoríme jeho pretlačením cez lis na cesnak.

  3. 3

Diskusia k receptu

hubarka35
fantázia tam kde sú gaštany-len ja by som velkú tortičku urobila-mnám
mamatata2
Prekrásne, priznám sa, že som ešte nič nejedla s gaštanovým pyré, stojí to za pokus. Ukladám do KK.
45678
nádherne to vyzerá... a ja mám doma gaštanové pyré a nevedela som ako s ním naložiť, ale už viem :-) Ďakujem
sany11
preco pyramida?ale vyzera krasne a hned by som si aj dala.
pivonka
Prekrásne a lákavé - ojoj! A @hubarka35 , máš dobrý nápad! Menej prácne a torta by tiež bola krásna.
Ja nemôžem zabudnúť na gaštanové jazýčky. Bolo to dávno, už pred niekoľkými desaťročiami. Raz za mesiac som chodila do nemocnice v Martine na kontrolu a poblíž pod Priorom ich predávali. Hoci to bolo ešte za socíku, boli úžasné, dávala som si ich za odmenu.
hubata
@pivonka - nielen gaštanové jazýčky, ale aj gaštanové pyré predávali v takom kelímku so šľahačkou. Viždy na jeseň som sa tešila len kvôli týmto dvom veciam. No a samozrejme na pečené gaštany - ale tie až v zime.
Tento recept je veľmi pekný, ale je pracný a zostáva z vykrajovania biskvit. Na jeden plech sa urobí len pár kúskov. Ale dobrý aj peknučký je, to sa musí šéfcukrár p. Balát pochváliť.
mlska
Perfektné, pán šéfcukrár ešte pridaj niečo tak božské a nápadité. Ďakujem.

nika60
Paráda už viem na čo použijem gaštanové pyré čo mám doma Vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia