Hruškový rez
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Základné čokoládové piškótové cesto: | |
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1/2 ks |
|
|
|
Čokoládová pllnka: | |
2 ks |
|
250 g |
|
|
|
Hrušková plnka: | |
2 balíčky |
|
4 ks |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť.
- 2
Čokoládova plnka: uvaríme pudingy a vymiešame s maslom. Hrušková plnka: Zlaté klasy uvaríme a vymiešame s maslom. Pridáme nadrobno nakrájané hrušky.
- 3
Na piškótu natrieme jahodový džem, nanesieme hruškovú plnku a zarovnáme. Do kríža vytláčame na spodnú vrstvu striedavo čokoládovú a hruškovú plnku. Každý koláčik ozdobíme plátkom zaváranej hrušky. Potrieme želatínou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.