Foto: megdesign
Dnes na obed :) 1.9.2012
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez sitko. Nakrájame si párky pozdĺžne na 4 kúsky a potom na "trojuholníky". Opražíme na minime oleja.
- 3
Do pretlačených zemiakov pridáme precedenú sterilizovanú zeleninu, opečené nakrájané párky, soľ, korenie a premiešame.
- 4
Na spodok jánskej misy naukladáme plátky slaniny, zasypeme zamiešanou zmesou. V smotane rozmiešame dve vajcia, soľ a korenie. Zalejeme zemiaky a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
- 5
Rozmiešame si dve vajcia v miske a keď nám začne smotana v rúre tuhnúť, zalejeme vrch rozšľahanými vajciami. Zapečieme do zlatista. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.zeleziarstvoplus.sk/sada-pekacov-s-janskeho-skla?ItemIdx=3&...
My ich takto robime odjakziva, aj moja mama, stara mama, takze nic menit nebudem :D
Ked sme pri tom, zemiaky su tiez zelenina, cize to je vlastne len "Zapekana zelenina" :)
Ci ti tam ta zelenina vadila....