Francúzske zemiaky
Autor receptu: megdesign
Dnes na obed :) 1.9.2012
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Necháme vychladnúť.
- Zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez sitko. Nakrájame si párky pozdĺžne na 4 kúsky a potom na "trojuholníky". Opražíme na minime oleja.
- Do pretlačených zemiakov pridáme precedenú sterilizovanú zeleninu, opečené nakrájané párky, soľ, korenie a premiešame.
- Na spodok jánskej misy naukladáme plátky slaniny, zasypeme zamiešanou zmesou. V smotane rozmiešame dve vajcia, soľ a korenie. Zalejeme zemiaky a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
- Rozmiešame si dve vajcia v miske a keď nám začne smotana v rúre tuhnúť, zalejeme vrch rozšľahanými vajciami. Zapečieme do zlatista. Dobrú chuť.
|