Francúzske zemiaky

Autor receptu: megdesign

Dnes na obed :) 1.9.2012

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Necháme vychladnúť.
  2. Zemiaky ošúpeme, pretlačíme cez sitko. Nakrájame si párky pozdĺžne na 4 kúsky a potom na "trojuholníky". Opražíme na minime oleja.
  3. Do pretlačených zemiakov pridáme precedenú sterilizovanú zeleninu, opečené nakrájané párky, soľ, korenie a premiešame.
  4. Na spodok jánskej misy naukladáme plátky slaniny, zasypeme zamiešanou zmesou. V smotane rozmiešame dve vajcia, soľ a korenie. Zalejeme zemiaky a zapečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
  5. Rozmiešame si dve vajcia v miske a keď nám začne smotana v rúre tuhnúť, zalejeme vrch rozšľahanými vajciami. Zapečieme do zlatista. Dobrú chuť.