Zapekané zemiaky

Francúzske zemiaky pre lenivé dni

Autor receptu: kitchenguru

Úplne obyčajný recept na francúzske zemiaky keď sa človeku nechce variť.

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Klobásku tiež nakrájame. Pripravíme si zálievku z vody a jogurtu, ktorú dochutíme korením, olejom, cesnakom a bylinkami a posolíme, solíme podľa toho akú slanú máme klobásku a zalejeme ňou zemiaky s klobásou v jenskej mise. Misu zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 230 stupňov cca 25 -30 minút.
  2. Dáme variť vajcia do vody a osolíme ich. Uvaríme ich natvrdo.
  3. Keď sú vajcia uvarené, ošúpeme ich a nakrájané ich pridáme k zemiakom s klobásou a pečieme cca 10-15 minút.