Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
4 porcie |
35 minút príprava |
25 minút na 200-220 °C |
Postup
- Keďže som v poslednej dobe vždy varila pre minimálne 7 ľudí,momentálne mám problém variť pre dvoch dospelých :o) / resp.ten odhad nie je taký,aký by mal u nás byť /
Takže,ideme na to : uvaríme si zemiaky v šupke ( osobne ich preferujem uvarené,ako surové,takto sa mi zdajú chutnejšie,ale koľko ľudí,toľko chutí ... ) ,pretlačíme ich cez sitko na zemiaky ( ako na zemiakový šalát ) , osolíme a okoreníme . Použila som zapekaciu misu cca. 30 x 20 cm .
- Na panvici si opražíme klobásku pokrájanú na kolieska,cibuľu a slaninu- nadrobno. Olej som ani nedala,keďže klobáska,ktorú som dala opražiť ako prvú, pustila masti až až.
- Navrstvíme som to všetko na zemiaky ( keď som varila pre viac ľudí,robila som vždy viac vrstiev,tak ako sa patrí ... )
- Pridáme vajíčka uvarené natvrdo ...
- Navrstvíme znovu zemiaky,osolíme,okoreníme.Polejeme mliekom,v ktorom rozhabarkujeme vajíčko,a dáme piecť na 25 minút pri 200-220 stupňoch.
- Podávame s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť :o)