Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Keďže som v poslednej dobe vždy varila pre minimálne 7 ľudí,momentálne mám problém variť pre dvoch dospelých :o) / resp.ten odhad nie je taký,aký by mal u nás byť / Takže,ideme na to : uvaríme si zemiaky v šupke ( osobne ich preferujem uvarené,ako surové,takto sa mi zdajú chutnejšie,ale koľko ľudí,toľko chutí ... ) ,pretlačíme ich cez sitko na zemiaky ( ako na zemiakový šalát ) , osolíme a okoreníme . Použila som zapekaciu misu cca. 30 x 20 cm .
  2. Na panvici si opražíme klobásku pokrájanú na kolieska,cibuľu a slaninu- nadrobno. Olej som ani nedala,keďže klobáska,ktorú som dala opražiť ako prvú, pustila masti až až.
  3. Navrstvíme som to všetko na zemiaky ( keď som varila pre viac ľudí,robila som vždy viac vrstiev,tak ako sa patrí ... )
  4. Pridáme vajíčka uvarené natvrdo ...
  5. Navrstvíme znovu zemiaky,osolíme,okoreníme.Polejeme mliekom,v ktorom rozhabarkujeme vajíčko,a dáme piecť na 25 minút pri 200-220 stupňoch.
  6. Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť :o)