Fitness kuracia pečeň - rýchlovka

mariamka - fotkamariamka, 10. decembra 2013
Fitness kuracia pečeň - rýchlovka
Foto: mariamka

Na pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo to chutné. A "fitness" som ju pomenovala podľa Zobraziť celý popisNa pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo to chutné. A "fitness" som ju pomenovala podľa použitej mrazenej zeleniny, samozrejme môžete použiť čerstvú.

Suroviny

500 g
325 g (alebo čerstvá)
2 ks
1-2 PL
4-5 PL
 trošku
 alebo olej
Príloha:
 alebo iné cestoviny




Postup

  1. 1

    Pečeň umyjeme, očístíme a prekrojíme na väčšie kusy. Na troche masti alebo oleja rozškvaríme slaninku /dá tomu dobrý šmak/ a orestujeme do zlatista dve veľké nahrubo nakrájané cibule. Pridáme pečeň, opražíme, okoreníme, poprášime oreganom, podlejeme trochou vody a dusíme 5-10 minút. Potom pridáme zeleninu, pretlak, trošku cukru, soľ, ak treba ešte mierne podlejeme a dusíme už len chvíľu (zelenina je predvarená). Nezahusťujeme, je to akurát.

    Fitness kuracia pečeň - rýchlovka - obrázok 1
  2. 2

    Použila som tento polotovar. Môžete si dať samozrejme inú zeleninu podľa svojej chuti, čerstvú alebo mrazenú, ale táto kombinácia je naozaj chutná, navyše je to predvarené, tak to aj ušetrí čas.

    Fitness kuracia pečeň - rýchlovka - obrázok 2
  3. 3

    Ja som zvolia ako prílohu cestoviny, keďže ma to chuťami ťahalo na juh :) Taká ľahká, rýchla príprava pečienky, možno vás osloví :)

    Fitness kuracia pečeň - rýchlovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
Kuracia pečeň bola mojou obľúbenou vždy...vyzerá veľmi chutne))...robievam na všetky možné aj nemožné spôsoby...
eviana
Krásne fitnessovo si to vymyslela @Mariamka , pečeň ja môžem a takto som ju ešte nepripravovala a veru rada podľa Teba vyskúšam :) 5*
brambora
vyzera to chutne... priznam sa, ze ja som pecen robila zatial len na klasicky sposob - restovanu na cibuli so zemiakmi, tak som zvyknuta este z detstva od mamy. nijak inak som si to nevedela predstavit a stale mam v hlave pocit, ze to ani nemoze chutit na inaksi sposob :) jedla som na navsteve uz aj s hraskom a tarhonou a to mi veru nechutilo, tak asi preto odvtedy mam taky blok... ja si ani pecienku s ryzou neviem predstavit a viem, ze vela ludi ju tak robi. :D ale tvoj recept je hodny vyskusania tak hadam mi bude chutit. ukladam do kk.
mariamka
@izabella @elysa @eviana @brambora dakujem :)
@brambora ono k tej peceni mame vseobecne predsudky, blok, vzdy taka sucha, drhla v krku a tie zavodky a skolske jedalne tomu nepridali... tiez som ju dlho nerobila, moji to mali tiez tak zafixovane, ale ja sa nevzdam, proste skusam, uvarim, nekomentujem, pouzijem chute, co u nas idu, a takto "nahrubo" to bolo aj atraktivnejsie,, skus, za seba mozem ozaj doporucit, dakujem za otvorenost :)
salinka
Ja pečeň prikrášľujem horčicou, takto ma to nenapadlo:-)
mariamka
:) :) :) to je mile @marianne , si ma pobavila, vidim, ze som si dobru predlohu vzala ako nickfoto, vie si baba uzivat :) tak drzim palce, nech sa obed vydari, potom si aj ty daj taky relax, dakujem a peknu nedelu prajem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia