Fitness arašidové koláčiky s čokoládou bez múky

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 4. marca 2014

Ak máte rady sušienky ku káve, vyskúšajte napríklad tieto. Môžete si ich aj vziať so sebou ako snack do kabelky alebo vychutnať doma pri Zobraziť celý popisAk máte rady sušienky ku káve, vyskúšajte napríklad tieto. Môžete si ich aj vziať so sebou ako snack do kabelky alebo vychutnať doma pri telke s čajom. Výhodou tejto fitness verzie oproti klasickým sušienkam je že: neobsahuje žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup, čo sú ingrediencie, ktoré vám sušienky lepia na zadok. Tieto si vychutnajte bez výčitiek :-) Mrknite aj na môj blog www.fitnessdesserts.blogspot.sk kde stále uverejňujem nové fitness dobroty.

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL
2 PL s obsahom kakaa 70%




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom.

  2. 2

    Pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi.

  3. 3

    Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate 12 sušienok. Tip: Môžete do hmoty pridať aj kúsky posekaných arašidov. 1 sušienka obsahuje: 4g zdravých tukov, 1g bielkovín a 3g sacharidov.

Diskusia k receptu

mariamka
robila som nedavno podobne a naozaj su vyborne, kto nevie co s "lepidlom", treba vyskusat, mimochodom, mas ich krasne :)
katkat
vyzeraju dobre... co ich drzi v takej susienkovej forme?:) to arasidove maslo s vajickom?
neposed
hned by som si dala k ranajsej kave, skoda, ze su len na obrazku. Urcite ich vyskusam a Tvoj blog sa mi paci
pipnat
môžem dať namiesto masla kokosový olej?:)neskúšala si?vďaka:)
petiatko
Výborný recept, dnes som odskúšala. Arašidové maslo zbožňujem, takže som nadšená z každého nového nápadu. Už sa teším ako odskúšam avokádovo-čokoládové :)
katyperry31
Pipnat, kokosový olej som zatial neskusala, arasidove maslo je lepidlovejsie takze susienky drzi pokope, kokosovy olej je tekuty tak neviem ako by to dopadlo...ale kokosovy olej je perfektna potravina, urcite coskoro vyexperimentujem nejaku dobrotu aj s nim ;-)
Horgosiova - veru, muka ziadna ;-)
Dievcata som vdacna za vase komentare, velmi ma potesila pozitivna spatna vazba, dufam ze receptiky budu chutit a moj blog bude prinosom pre inspiraciu do zdravej kuchyne :-)
janikbj
tak toto je úúúplná fantázia. mala som vyhriatu rúru z pečenia obeda, tak som narýchlo vymiešala cesto na tieto koláčiky a naozaj, za 5 min. boli pripravené. nemala som doma čokoládu,tak som namiesto nej dala sekané vlašské orechy a trochu tahini pasty, takže koláčiky sú skrz-naskrz orechové a sú neskutočné. ďakujem za recept a nabudúce aspoň z dvojitej dávky. i keď tipujem, že si ich pripravím vždy čerstvé, keď budem mať niečo v rúre ;)
qarlla
Dnes som tento recept vyskúšala a veľmi milo ma prekvapilo, že to celé držalo pokope. Dosladzovala som to medom a teším sa až to niekedy vyskúšam, namiesto tej čokolády, s hrozienkami. Najlepšie na tom je, že je to tak jednoduchéé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia