Fitness arašidové koláčiky s čokoládou bez múky

Autor receptu: katyperry31

Ak máte rady sušienky ku káve, vyskúšajte napríklad tieto. Môžete si ich aj vziať so sebou ako snack do kabelky alebo vychutnať doma pri telke s čajom. Výhodou tejto fitness verzie oproti klasickým sušienkam je že: neobsahuje žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup, čo sú ingrediencie, ktoré vám sušienky lepia na zadok. Tieto si vychutnajte bez výčitiek :-) Mrknite aj na môj blog www.fitnessdesserts.blogspot.sk kde stále uverejňujem nové fitness dobroty.

10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom.
  2. Pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi.
  3. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate 12 sušienok. Tip: Môžete do hmoty pridať aj kúsky posekaných arašidov. 1 sušienka obsahuje: 4g zdravých tukov, 1g bielkovín a 3g sacharidov.