Foto: ketty3811
Neviem prečo fínske,ale tento recept mám od mojej sestry a ona mi ho dala pod týmto názvom,tak aj ja ho používam:-)
Postup
-
1
Mäso použijeme podľa toho,kto má aké rád.Ja kuracie,manžel bravčové,tak robím obidvoje.
-
2
Mäso naklepeme a osolíme.(Soľ som zabudla pridať do surovín).
-
3
Pripravíme si suroviny na marinádu.
-
4
Všetky suroviny zmiešame a mäso naložíme do marinády.Ja si to väčšinou pripravím večer a na druhý deň vyprážam.Ale môže to tam byť naložené aj dlhšie.
-
5
Pred prípravou obalíme v strúhanke.
-
6
Vyprážame ako klasický rezeň.
-
7
Mäsko je mäkučké a šťavnaté a výhodou je,že to máte naložené v chladničke a kedykoľvek usmažíte čerstvý rezeň.Ja to rada robím napríklad cez vianoce,keď k vám niekto zavíta na návštevu tak rýchlo máte hotové pohostenie.Podávate s rôzne upravenými zemiakmi alebo ako ja dnes so zemiakovým šalátom.
A kde je recept na šalátik? :-) Každý ho robí inak, zaujímal by ma ten tvoj, Vianoce a sviatky sa blížia...
nemate niekto dobry recept na domacu majonezu? U nas sa sice da kupit hotova, ale sa neda jest, oni ju tu robia s cukrom a octom... alebo s cim. a ja neviem tu nasu "utrafit".
varecha.pravda.sk/diskusie/majoneza/63-forum.html...
varecha.pravda.sk/recepty/nasa-tatarska-omacka-salatov/61...
varecha.pravda.sk/recepty/mliecna-majoneza/2129-pouzi.htm...