Túto omáčku darovávam, samozrejme iba na prianie budúcich obdarovaných, ktorí ju už ochutnali u nás, namiesto bonboniéry či vína :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Ak máš ponorný mixér, je to veľmi jednoduché. Vezmi si zaváraninový pohár/7dcl/ naťukni vajce a hoď ho celé surové do pohára. Pridaj do neho pokrájané/aspoň trošku/ ostatné tuhé ingrediencie, koreniny a rozmixuj.
- 2
Asi po 30 sek. mixovania,/stále mixujeme/ začneš po troške pridávať obľúbený ole,j až do zhustnutia, ktoré očakávaš. Zaváraninový pohár, zatvorený originálnym uzáverom so super omáčkou ti vydrží v chladničke aj 7 dní. No myslím si, že ho použiješ hneď na prípravu mnohorakého šalátu, alebo do pomazániek. Ak máš statický mixér, postup je takmer ten istý, ibaže musíš z mixéru preliať omáčku do nádoby, do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no a majonézu si robím , z dvoch vajíčok , nedám cesnak ani uhorky, miesto uhorkovej šťavy dám citrón,ostatné ostáva.Vajíčka by mali mať teplotu z ľadničky.Je dobre si to vystriehnuť pri šľahaní , keď je majonéza dobre hustá , netreba to ďalej mixovať,potom to zvykne zmeniť konzistenciu na riedku.
Tiez mi v recepte chyba uviest aspon orientacne mnozstvo oleja, co tam ide...