Fazuľový závin
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
40 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v mikroténovom vrecku odpočívať. Nedávame do chladu.
- Plnka: Uvarenú fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi, ktoré sme pretlačili cez mriežku. Pridáme vajce, žĺtky, soľ, korenie, petržlenovú vňať a cibuľu spenenú na oleji.
- Cesto na pomúčenom obruse rozdelíme na dve časti, ktoré jemne rozvaľkáme na pláty. Opatrne
ich roztiahneme na čo najväčšiu plochu. Cestá naplníme fazuľovou plnkou. Opatrne ich zavinieme, prenesieme na plech, potrieme olejom a dáme piecť. Podávame nakrájané na širšie plátky s hlávkovým šalátom a rôznymi jogurtovými nálevmi podľa chuti a fantázie.
|