Fazuľovica s posúchom (fotorecept)
Autor receptu: pamacka
Zasa síce ,,nič nové,,no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako hlavné jedlo.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Fazuľu namočíme aspoň na 12h
- Potom ju osolíme,pridáme majoránku,nakrájané údeniny aj zeleninu a dáme variť.
- Ak je fazuľa mäkká tak z cibuľe,slaninky, hladkej múky,mletej papriky spravíme zásmažku a polievku zahustíme
- Prevaríme.
- A ideme na posúch.Inak kto chce môže do polievky dať aj zemiaky,široké rezance alebo len k nej chleba.
Z mlieka kvasníc a trošku cukru spravíme kvások,prilejeme ho k múke,osolíme,pridáme vajcia , olej,podľa potreby mlieko a vymiesime hladké nelepivé cesto,ktoré necháme nakysnúť.
- Hotové cesto natiahneme na vymastený plech,posypeme rascou/smotanou-kôprom,cibuľou-slaninou/,osolíme a upečieme 200st cca 20-30 min
- a upečieme.