Fazuľa po bretónsky fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 2. decembra 2016

Strukoviny v jedálničku stále chýbajú, tak tu je jedna inšpirácia. Veľmi chutná, z dostupných ingrediencií.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks (biela časť)
4 strúčikov
7 ks
2 ks
2 PL
2 PL
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Konzervovanú fazuľu možno samozrejme nahradiť vopred namočenou a do mäkka uvarenou farebnou fazuľou, kto čo preferuje. Umytý a pokrájaný pór opekáme na oleji, hneď pridáme posekaný cesnak, nadrobno pokrájané uhorky, potom aj paradajky. Ak sú väčšie, môžu sa vopred spariť a olúpať, nám šupky nevadia.

    Fazuľa po bretónsky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme pretlak, osolíme a dobre zarestujeme.

    Fazuľa po bretónsky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec do zmesi vmiešame scedenú fazuľu a necháme pár minút poškrvčať, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a kto chce, pridá aj kôru. Jedlo je hotové, podáva sa zväčša s chrumkavou bagetou alebo zemiakmi. Ja som upiekla omeletu, hodila sa sem aj chuťovo.

    Fazuľa po bretónsky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, jako vždy nádherná fota a vůně se táhne až k nám. Beru to celé, i omeletou, milá @Kukulienka71 , jsi šikulka!!
cesminaz
To je nieco ako šalat :-) Ja robim strukoviny často,či uz fazulu,červenu šošovicu,alebo cicer.Ako polievku,hlavne jedlo,alebo prilohu :-) Su velmi zdrave.Krasna fotka ;-P
patroveckypitrs
Podobné robievam, len tu uhorku ma tam nenapadlo dať. Už cítim v kostiach, že to s ňou a tou omeletou bude mňamkové. 5*.
atulienka
Vďaka za recept, ktorý zaraďujem do delenej stravy. Veľmi skoro ho vyskúšam, lebo akosi som prejedená mäsom. Aj foto je krásne. Ako vždy! Dávam do KK a 5*.
kukulienka71
Ďakujem za milé komentáre, som rada, že vás recept zaujal. Fotky sú len také večerné, interiérové :-)
siisa
To si napísala veľkú pravdu, že málo varíme zo strukovín, čo je chyba . Jedlo vyzerá super, viem si to predstaviť na bagete. Krásne si to pofotila :)
bojar
Veľmi sa mi páč, mám doma pór a doma pestovanú fazulu, bude próba. Máme radi fazulu na akýkoľvek sposok. Pestovali sme 17 druhov avšak vlani sa nám všetka zmuškavela tak šla do pece. Teraz máme od kamaráta novú sadbu, ktorů sme tento rok rozmnožili.
kytka
Určitě výborný recept.Až přijede domů syn,hned mu ho udělám.Fazole máme spolu rádi,manžel dostane uhlířinu.Hezký den.
kecemis
Tak to je skutocna vyzva. Vsetko tam je sparovane presne podla mojej chute. Uz sa tesim. Dakujem
babkamt
Tvoje pekné fotky ma vždy zlákajú, aby som recept otvorila a nakoniec aj uvarila:-)
kukulienka71
@siisa , @bojar , @kytka , @kecemis , @zinnajdha , @babkamt , ďakujem vám všetkým za potešujúce komentáre.
Verím, že vám bude takáto fazuľa chutiť, či ako samostatné jedlo alebo ako príloha. Dá sa doplniť údeninou, podávať s cestovinou, ryžou, lokšami či tortillami...fantázii sa medze nekladú, je to sýte a chutné jedlo;-)
kecemis
@Kukulienka bola to velka dobrota, az tak velka, ze som nestihol fotit. Ked to lepsie ja okostovala, zobrala vsetko a ani pozriet som sa na to nemohol. Bala sa ze jej nezostane. Takze fotka az nabuduce, to dufam sa aj mne ujde. Ja som to tentokrat robil zo sosovice, nemal som po ruke fazulu, takze fotku pridam ked bude s fazulov. Dakujem, pochutila si.
kukulienka71
@Kecemis (14.12.2016 15:47)

Super, teším sa, aj keď ťa trochu ľutujem, že ti neostalo, ale nech tvojej krajšej polovičke padne na zdravie! :-))
mariamka
@Kukulienka vyborny tip na rychlovku. Fazulu som uvarila v kuchte, potom to uz islo coby dup, miesto poru cibula a aj trochu slaniny, paradajky domaci polotovar, a samozrejme nieco pikantne, to mozme. Velmi chutne aj s omeletou, ktoru som nerobila ani nepametam. Ako pise @Kecemis , je problem sa od toho odtrhnut :) Dakujem a pekny vecer.


kukulienka71
@Mariamka (19.10.2017 19:14)

super správa, ďakujem za ňu aj za foto, ktoré mi narobilo chúťky aj v tomto čase:-) Aj vám pekný večer!