Fašírky z hlávkového šalátu

Autor receptu: helasu

Tento recept mám z nejakej knihy alebo časopisu a spomenula som si na neho pri dnešnom nákupe keď som zbadala hlávky šalátu.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si potrebné suroviny
  2. hlávková šalát umyjeme a pokrájame na rezance
  3. posolíme a necháme postať,medzitým si môžeme očistiť zemiaky na prílohu a dáme ich uvariť.Potom pridáme 4 vajíčka , prelisujeme cesnak .4 lyžice kopcovité struhánky, 2 lyžice polohrubej múky.pol lyžičky majorán ,čierne korenie
  4. Všetky suroviny zamiešame a necháme chvíľku postať
  5. Z tejto zmesi urobíme 8 ks fašírky ,ktoré obalíme v strúhanke
  6. Takto pripravené fašírky vyprážame v oleji .Ja používam olivový olej iba malé množstvo a keramickú panvicu
  7. hotové fašírky podávame s novými zemiakmi a zeleninovou oblohou alebo s tatárskou omáčkou