Fašírky z hlávkového šalátu
Autor receptu: helasu
Tento recept mám z nejakej knihy alebo časopisu a spomenula som si na neho pri dnešnom nákupe keď som zbadala hlávky šalátu.
4 porcie |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si potrebné suroviny
- hlávková šalát umyjeme a pokrájame na rezance
- posolíme a necháme postať,medzitým si môžeme očistiť zemiaky na prílohu a dáme ich uvariť.Potom pridáme 4 vajíčka , prelisujeme cesnak .4 lyžice kopcovité struhánky,
2 lyžice polohrubej múky.pol lyžičky majorán ,čierne korenie
- Všetky suroviny zamiešame a necháme chvíľku postať
- Z tejto zmesi urobíme 8 ks fašírky ,ktoré obalíme v strúhanke
- Takto pripravené fašírky vyprážame v oleji .Ja používam olivový olej iba malé množstvo a keramickú panvicu
- hotové fašírky podávame s novými zemiakmi a zeleninovou oblohou alebo s tatárskou omáčkou