Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami fotorecept
Foto: zuzanka1367
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle. Neviem Vám opísať tú chuť, najlepšie urobíte ak odskúšate :)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Uvaríme prepláchnutú šošovicu v osolenej vode asi 10-12 minút, nerozvarte si ju , taktiež aj dva zemiaky so šupkou. Necháme vychladnúť.
-
2
Do misky si dáme uvarenú šošovicu, postrúhaný zemiak, nakrájané olivy, na drobno nakrájanú cibuľu,okoreníme, prípadne dosolíme...
-
3
Ovsené vločky sparíme necháme odtiecť, pridáme do misky spolu s lahôdkovým droždím a dobre premiešame, zmes má hustotu popučených zemiakov, ak je riedka pridajte vločky, alebo otruby, prípadne strúhanku...
-
4
Na plech dáme papier na pečenie, natrieme prepusteným maslom, alebo masťou, čo komu viac chutí a pomocou dvoch lyžíc nakladieme fašírky, mne vyšlo z tohto množstva 9 kusov, navrch každej dáme ešte malý kúsok masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov piecť po dobu 35 minút v polovici pečenia môžete obrátiť.
-
5
Dali sme si ku ním Cottage Cheese s kúskom pesta z medvedieho cesnaku. Prílohu si zvolíte podľa vlastnej chuti...Dobrú chuť.
Láka ma to kôly toho droždia-je tam cítiť chuť toho droždia po upečení?
5 hviezdičiek