Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 10. apríla 2015

Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle. Neviem Vám opísať tú chuť, najlepšie urobíte ak odskúšate :)

9ks
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
2 ks varené v šupke
2 PL nasekaná
1 ks
100 g
50 g
2 PL (alebo otruby)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Uvaríme prepláchnutú šošovicu v osolenej vode asi 10-12 minút, nerozvarte si ju , taktiež aj dva zemiaky so šupkou. Necháme vychladnúť.

    Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme uvarenú šošovicu, postrúhaný zemiak, nakrájané olivy, na drobno nakrájanú cibuľu,okoreníme, prípadne dosolíme...

    Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ovsené vločky sparíme necháme odtiecť, pridáme do misky spolu s lahôdkovým droždím a dobre premiešame, zmes má hustotu popučených zemiakov, ak je riedka pridajte vločky, alebo otruby, prípadne strúhanku...

    Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech dáme papier na pečenie, natrieme prepusteným maslom, alebo masťou, čo komu viac chutí a pomocou dvoch lyžíc nakladieme fašírky, mne vyšlo z tohto množstva 9 kusov, navrch každej dáme ešte malý kúsok masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov piecť po dobu 35 minút v polovici pečenia môžete obrátiť.

    Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dali sme si ku ním Cottage Cheese s kúskom pesta z medvedieho cesnaku. Prílohu si zvolíte podľa vlastnej chuti...Dobrú chuť.

    Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Musi to byt vyborne I ked ja by som to urobila radsej olivy k tomu a nie do vnutra.Mne totiz vadi olivova chut v jedle,nemam rada ani chlieb peceny s olivami.
katerin
@Zuzanka1367 ,zaujímavé a parádne sa ti podarili!
Láka ma to kôly toho droždia-je tam cítiť chuť toho droždia po upečení?
5 hviezdičiek
katka78
Paráda! Kedy len to ja všetko stihnem poskúšať?!
danda3
Dnes som si kvôli tomuto receptu kúpila červenú šošovicu, zajtra príde rad na vyskúšanie pre môjho vegetariána. ♥
zuzanka1367
@jamarlen ,@terinka55 ďakujem ,@jozka2 isto by to šlo aj bez olív, alebo dať napríklad baklažán...@katerin droždie tam cítiť asi ako v pomazánke, tak príjemne, pre mňa...@katka78 ,veď to, aj ja ich mám naukladané a pomaly skúšam. @danda3 dúfam, že recept nesklame a bude Vám chutiť, poteším sa spätnej väzbe...Vďaka Vám
tiginko
už som robila z červenej šošovice fašírky, ale so syrom. Láka ma vyskúšať aj tieto, nuž zatiaľ aspoň uložím. Takýchto pekných receptov už mám akosi priveľa, kedy to má človek stihnúť navariť :-)
zuzanka1367
@tiginko ,ja zase vyskúšam tie Tvoje syrové, mne veľmi chutili tie brokolivové od @afataga , tak to dokrížime a pochutíme si :) @izabellka vďaka, ja by som urobila výmenu na koštovanie tých Tvojich lososových, príde čas, odskúšam, ďakujem dievčatá.
havino
mne sa veľmi páčia, ale ja by som na ne musela pozvať asi kámošky, aby som ich mohla urobiť. Moj to do úst nedá, ked nie je mäso, tak to je, že aj mi ho je ľuto, aj po ušoch by si zaslúžil a 4 sa mi neoplatí robiť. Pekný recept @zuzanka , zdravý, variabilný, krásne foto.
cesminaz
pekny receptik :-) ..k tomu zemiakove pyre a maju deturence obed ;-) ..alebo jarny salat a mame "plavkovu veceru" ;-))
mariamka
ty si to teda pokombinovala :) cervena sosovica je pre mna dost nevyrazna, tak prim budu hrat asi olivy a to drozdie,, neviem si to predstavit, ale na taky jarny detox moze byt, aj s tym medvedkom :)
danda3
Zuzka, vyskúšané, výborné, len jedna zmena, namiesto vňaťky medvedí cesnak, už mám posledný, tak preto. Cesto som mala husté, ale ešte ho zahustím viac, sa mi trošku rozpľaskli, ale na chuti to neubralo, tie olivy sú tam vynikajúce, šťastie, že ich syn má rád, inak by som musela vynechať. Ešte raz ďakujem za super recept, určite som nerobila poslednýkrát.♥

zuzanka1367
@danda3 veľmi si ma potešila, ďakujem za pekné slová a krásnu fotku, som rada, že synovi chutilo, tie olivy sú tam chutné, pre toho kto ich má rád...pekný zvyšok dňa prajem :)
mijaita
Karbanátky jsou velice variabilní, to se mi líbí. A hlavne, ze se pecou nasucho v troubě. Zdály se mi pak dost suché tou cockou, tak jsem je rozkrojila podélně, položila na list ledového salátu, postříkla bylinkovým olejem a udelala balíček. Moc dobré, budou zas! Za mě díky za inspiraci na dobré jídlo.


zuzanka1367
@mijaita odskúšanie receptu a pri ňom lákavá fotka sú najväčšou odmenou za pridaný recept, vážim si to. Aj mne sa páči variabilnosť, chystám sa dať namiesto olív baklažán. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia