Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia blog gourmandelle. Neviem Vám opísať tú chuť, najlepšie urobíte ak odskúšate :)

9ks
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme prepláchnutú šošovicu v osolenej vode asi 10-12 minút, nerozvarte si ju , taktiež aj dva zemiaky so šupkou. Necháme vychladnúť.
  2. Do misky si dáme uvarenú šošovicu, postrúhaný zemiak, nakrájané olivy, na drobno nakrájanú cibuľu,okoreníme, prípadne dosolíme...
  3. Ovsené vločky sparíme necháme odtiecť, pridáme do misky spolu s lahôdkovým droždím a dobre premiešame, zmes má hustotu popučených zemiakov, ak je riedka pridajte vločky, alebo otruby, prípadne strúhanku...
  4. Na plech dáme papier na pečenie, natrieme prepusteným maslom, alebo masťou, čo komu viac chutí a pomocou dvoch lyžíc nakladieme fašírky, mne vyšlo z tohto množstva 9 kusov, navrch každej dáme ešte malý kúsok masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov piecť po dobu 35 minút v polovici pečenia môžete obrátiť.
  5. Dali sme si ku ním Cottage Cheese s kúskom pesta z medvedieho cesnaku. Prílohu si zvolíte podľa vlastnej chuti...Dobrú chuť.