Fašírky z červenej šošovice s čiernymi olivami (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Jednoduché, ľahké, nenáročné a môžete si vychutnať krásu dnešného dňa, inšpirácia
blog gourmandelle. Neviem Vám opísať tú chuť, najlepšie urobíte ak odskúšate :)
9ks porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme prepláchnutú šošovicu v osolenej vode asi 10-12 minút, nerozvarte si ju , taktiež aj dva zemiaky so šupkou. Necháme vychladnúť.
- Do misky si dáme uvarenú šošovicu, postrúhaný zemiak, nakrájané olivy, na drobno nakrájanú cibuľu,okoreníme, prípadne dosolíme...
- Ovsené vločky sparíme necháme odtiecť, pridáme do misky spolu s lahôdkovým droždím a dobre premiešame, zmes má hustotu popučených zemiakov, ak je riedka pridajte vločky, alebo otruby, prípadne strúhanku...
- Na plech dáme papier na pečenie, natrieme prepusteným maslom, alebo masťou, čo komu viac chutí a pomocou dvoch lyžíc nakladieme fašírky, mne vyšlo z tohto množstva 9 kusov, navrch každej dáme ešte malý kúsok masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov piecť po dobu 35 minút v polovici pečenia môžete obrátiť.
- Dali sme si ku ním Cottage Cheese s kúskom pesta z medvedieho cesnaku. Prílohu si zvolíte podľa vlastnej chuti...Dobrú chuť.