Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi

olinecka - fotkaolinecka, 7. septembra 2023
Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi
Foto: olinecka

Jednoduchý a rýchly obed či večera.

3
porcie
30-35 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tekvicový prívarok :
1 ks stredne veľká
3 PL čerstvé rozpustené
250 ml (33 %)
 (alebo ocot )
Fašírky:
400-500 g mleté
2-3 ks
70-100 g strúhaný (alebo eidam)
1 ks stredná
podľa potreby (na obaľovanie)
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Tekvicu prekrojíme očistíme od jadierok a nastrúhame najemno. Maslo rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, soľ. Vsypeme tekvicu dusíme pod pokrievkou za občasného miešania s kôprom do mäkka, netrvá to dlho, asi 15-20 minút. Zahustíme smotanou, ochutíme citrónovou šťavou alebo octom.

    Fašírky s tekvicovým prívarkom a zemiakmi  - obrázok 1
  2. 2

    K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajcia, ochutíme soľou, mletým čiernym korením podľa chuti. Dobre premiešame.

  3. 3

    Z mäsovej zmesi formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Olej rozpálime a fašírky vyprážame z oboch strán do zlatista. Hotovo... Podávame s varenými zemiakmi, dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Túto letnú sezónu sme mali tekvicu aspoň trikrát, máme ju radi....robím podobne, len kôpor pridávam tesne pred vypnutím. Zemiaky nerobím k nej, jeme len s chlebom, k tomu buď nejaká údenina, alebo mäso na šťave.
ria2
Klasický tekvicový prívarok milujem. Ja robím tekvicu na cibuľkovom základe a pridávam aj trošku červenej mletej papriky, aby mal prívarok (podľa mňa) krajšiu farbu. Nič viac už k prívarku nepotrebujem, ani mäso, ani zemiaky, ani chlieb, len lyžicu :-)
Krásny recept, treba si občas aj klasiku pripomenúť
olinecka
@ria2 (8.9.2023 09:46)

Z celého srdca ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči @evanaaa aj Tebe ďakujem za príjemný komentár, ktorý vždy poteší pozdravujem.
foorick
Prívarky zbožňujem, parádna kombinácia s fašírkou.