Fašírkové prekvapenie (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Nerobila som klasické fašírky,chcelo to trošku zmenu :)

10
porcií
80-90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Na plech poukladáme plátky slaniny.
  3. Na ňu navrstvíme polovicu fašírkovej zmesi.
  4. Ďalej poukladáme uvarené vajíčka a kápiu nakrájanú na rezance.
  5. Navrstvíme zvyšok fašírkovej zmesi a poukladáme plátky slaniny. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) a dáme piecť do rúry . Posledných cca 15 min. dáme alobal preč , zlejeme masť, ktorú pustila slanina a necháme dopiecť.
  6. Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovou oblohou. Výborne chutí i nastudeno.