Fašírkové prekvapenie (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
Nerobila som klasické fašírky,chcelo to trošku zmenu :)
10 porcií |
80-90 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si fašírkovú zmes : mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, prelisovaný cesnak, strúhanku, mlieko, petržlenovú vňať, vajce, soľ a mleté čierne korenie.
- Na plech poukladáme plátky slaniny.
- Na ňu navrstvíme polovicu fašírkovej zmesi.
- Ďalej poukladáme uvarené vajíčka a kápiu nakrájanú na rezance.
- Navrstvíme zvyšok fašírkovej zmesi a poukladáme plátky slaniny. Zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ) a dáme piecť do rúry . Posledných cca 15 min. dáme alobal preč , zlejeme masť, ktorú pustila slanina a necháme dopiecť.
- Podávame so zemiakovou kašou, zeleninovou oblohou. Výborne chutí i nastudeno.