Fantastické parené buchty alebo knedle

renculiatko - fotkarenculiatko, 21. septembra 2012

Knedle a buchty podľa tohto receptu robím už veľmi dlho pretože su jednoducho skvelé ! Vyskúšajte aj vy a uvidite že mi dáte za Zobraziť celý popisKnedle a buchty podľa tohto receptu robím už veľmi dlho pretože su jednoducho skvelé ! Vyskúšajte aj vy a uvidite že mi dáte za pravdu :-)

Suroviny

600 g
3 dcl
0,5 dcl
1
1




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.Z letného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, vajce, olej, trošku soli a primiešame hotový kvások. Ak sa nám zdá tuhé cesto, možeme priliať ešte vlažné mliečko, alebo teplú vodu. Dobre vypracujeme a dáme vykysnúť pribl. na 3/4 hodinu. Ja vždy zabalím do deky a dám na teplé miestečko. Z vykysnutého cesta vypracujeme 2 knedle a zopár buchiet, ktoré naplníme a dáme pariť do hrnca s vodou (na utierku) a prikryjeme vyššou nádobou, aby mala kde knedla rásť. Knedle paríme: 18 minút Buchty paríme: 10 minút Hotové knedle a buchty zahorúca potrieme olejom a je to!

    Fantastické parené buchty alebo knedle  - obrázok 1

Diskusia k receptu

bedomedo60
Presne i ja tak robím a vždy sa vydaria a keď nie som si istý či uparené skúsim špajdlikom prepichnúť a keď suchý tak sú dobre to robím i pri koláčoch keď nie istý ale gazdinám netreba radiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia