Falošný a rýchly guláš
Autor receptu: lenkac
Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)
10-15 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Je naozaj individuálne, aké párky použijete, ja som tento recept už pripravovala aj s obyčajných párkov, hydinových ... čo chladnička poskytne :)
- Množstvo surovín je na kuchárovi, ale je dôležité, aby chute boli vyvážené a aby to chutilo stravníkom :)
- Nakrájame si cibuľu s cesnakom na drobno. Môj názor, čím viac cibule, tým lepšia chuť.
- Na oleji pražíme cibuľu s cesnakom. Keď je cibuľa ,,tak akurát,, pridáme nakrájané párky a pomaličky pražíme.
Ja som v tomto kroku pridala aj paradajky, ale v originál mojom recepte sa nepridávajú. Mala som ich veľa v chladničke, tak som ich využila. Po osobnej skúsenosti, paradajky výrazne zmenia chuť tohto receptu!!!
- K cibuli a párkom pridáme soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku (treba dávať pozor na intenzitu ohňa, aby nám paprika nezhorkla).
- Pripravíme si zemiaky a nakrájame na malé kocky.
- Nakrájané zemiaky pridáme k upraženej cibuli a párkom. Asi 5 minút všetky tieto suroviny na strednom ohni smažíme.
- Zmes zalejeme vodou, ja zalievam tak akurát, aby zemiaky boli čiastočne ponorené. Voda sa vyparí, ale potom tam zostane taká hustá omáčka, ktorá obaľuje zemiaky a ktorej nie je veľa, ale je na tom najlepšia.
- Varíme, kým zemiaky nezmäknú a treba kontrolovať, aby guláš nebol vodnatý. Musí to byť zmes zemiakov a párkov obalené v hustej omáčke.
- Dobrú chuť :)