Falošná teľacia sviečková na hríboch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný sviatočný obed som uvarila chutné jedlo z falošnej teľacej sviečkovej..keďže mi
včera farmár nepriniesol čerstvú smotanku, rozhodla som sa urobiť ju na
hríboch...jednoduché jedlo a s hranolkami...
2 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko so poriadne umyla a osušila..
- pokrájala som ho na rezne..
- na panvicu som dala na tenučké plátky pokrájanú slaninu a v jej výpeku som opiekla mäso z oboch strán..opečenú som vybrala na tanier..
- na hlbšiu panvicu som dala pokrájanú slaninu na kocky, opiekla do sklovita a pridala som cibuľu na kocky..
- pridala som paradajkový pretlak...a chvíľku nechala podusiť...
- do tohto základu som pridala mäso...osolila pridala cesnak a podliala malým množstvom vody..nechala som podusiť..
- neskôr som pridala bobkové listy,čierne mleté korenie, 2 klinčeky..
- keď bolo mäsko mäkké, pridala som umyté dubáky a nechala ešte prejsť varom..hotové jedlo som ešte dochutila...
- pokiaľ sa mäso dusilo, nakopala som si na záhrade zemiaky...
- ošúpala a dobre umyla..
- pokrájala na hranolky a piekla na rozpálenej bravčovej masti do ružova..
- hotové jedlo som uložila na taniere a ozdobila letnou zeleninkou...po dobrom obede , dúšok piva a marhuľové rezy so šľahačkou..dobrú chuť..
- ešte moja krásne voňavá ruža..