Fajné rezy - bezlepková verzia

manka1 - fotkamanka1, 16. apríla 2012
Fajné rezy - bezlepková verzia
Foto: manka1

Recept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa Zobraziť celý popisRecept - teda ten pravý pochádza tu z Varechy od @klaura. Dovolila som si ho upraviť na bezlepkový- vyzeral príliš dobre, aby sme sa bezlepkáči len tak na neho pozerali a neochutnali ho. Aj je nafotený bezlepkovo.

60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
220 g
200 g
alebo:
150 g
50 g
5 PL teplá
1 ks Dr.Oetker
štipka noža
PLNKA:
800 ml
3(120g) ks
3 ks
250 g
200 g
Biela vrstva:
3 dl
2 ks(sáčky)
1(370ml) malý pohárik
200 ml
180 g
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Vymiešaťvajcia s cukrom, postupne pridávať teplú vodu, a postupne pridávať múku s práškom do pečiva a guaranovou gumou( pre tých kto nevie načo - pridáva sa do bezlepkových ciesť, aby sa potom upečené nedrobilo - aby lepšie držalo po kope). Rozdeliť na dva plechy vyložené papierom na pečenie, a upiecť.Po upečení z jedného stiahnem papier, položím naspäť na plech, nechám vychladnúť, druhé nechám vychladnúť na papieri - lepšie sa s ním potom manipuluje. Prvé cesto - vychladnuté potrieť marhuľovým lekvárom - podľa chuti - inak práve on tam dáva takú osviežujúcu chuť. Priložiť druhým cestom, samozrejme upečeným, na papieri - a až potom stiahnuť papier. No a na toto nalejeme uvarený "rozvar" - ako ho nazvala @klaura.

  2. 2

    PLNKA: Uvariť 800ml mlieka zo Zlatým klasom- 3 balíčkami a s troma žĺtkami. Stále miešať - ja robievam v tzv. mliekovom hrnci - neprihorí. Uvaríme nesladký puding. Vymiešame 250g Hery s práškovým cukrom - 200g a postupne pridávame vychladnutý puding. Spolu vyšľaháme a potom natrieme na pripravené korpusy.

  3. 3

    Biela vrstva - šľahačky: Ušľahať z uvedených surovín pevnú šľahačku a dať na vrch koláčika. Posypané len postrúhanou čokoládou.

    Fajné rezy - bezlepková verzia - obrázok 3

Diskusia k receptu

manka1
Dievčence, prvá chvála patrí @klaure - tá ma navnadila, ja som si to len prispôsobila. cesto sa tak nenafúkne ako pri obyčajnej múke, ale boli aj tak výborné. Hovorím boli, lebo pri mojich dvoch vysokoškolákoch a deviatakovi, manželovi a mne nevydržali ani 24 hodín.
cica2
áno pochvala aj pre @klauru a aj pre teba, že si ho spravila v bezlepkovej verzii :-)
klaura
@manka1 krásne sa ti podaril ...
myslela som, že bezlepkové verzie koláčikov spočívajú len v zámene múky ... teraz vidím, že k tomu treba ešte všelijaké finesy ... :) manka, doplň ešte do postupu z čoho uvariť ten rozvar ... takto to nie je celkom jasné (slovko rozvar mám od cukrárok z minibazaru.sk)
ešte raz ďakujem za spropagovanie ... :)
evanaaa
Krásne koláče, bezlepkáče, vy sa ale máte, pre diabetikov toho veľa nie je, ale dá sa tiež prispôsobiť, z " normálneho" receptu spraviť dia, aj keď nie z každého.
1x eluska




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia