Foto: 2010
Klasicky recept -narodne jedlo.
Suroviny
1 |
|
2kg |
|
1 |
|
250 ml |
|
3 lyzice |
|
100 g |
|
70 ml |
|
|
|
6 |
|
zmes korenia : | |
1 lyzicka |
|
1 lyzica |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
2 lyzicky |
|
Postup
-
1
Klasicky sa kurca porcuje v Ethiopii na 21 kuskov...Ja som si na to netrufal tak som kupil kuracie nohy.Tradicne treba maso zbavit koze a tuku a nalozit do nalevu citron , ocot lyzicou soli a vody.(Dobre je vlozit aj niekolko kuskov citrona).Nechame marinovat min. 30 minut.
- 2
Nakrajame na drobno ... hromadu cibule.Dame ju do hrnca a nastavime teplotu na medium.Nedame tam NIC ! ani vodu ani olej , zakryjeme a dusime -redukujeme trva to cca 45 minut.
- 3
Pridame olej a nit’r qibe ( prepustene ochutene maslo ) a pridame kolko zvladneme berebere ( zmes paprikoveho korenia ) ja som pridal 4 lyzice a dusime dalsich cca 25 minut.Tento recept je stiplavy ale ked chcete zmiernit chut a dak v tomto bode pridajte drvene paradajky podla chute.
- 4
Zvysime plamen a pridame namarinovane kuracie kusky bez koze.Ked sa nam vsetko zacne varit a znizime plament. Premiesavame aby nam cibula neprihorela a dusime maso do makka. Dame si varit vodu a uvarime 6 vajiciek na tvrdo.Dame ochladit , osupeme a vertikalne osrim nozom narezeme zarezy do bielka.
- 5
Do mlynceka alebo maziara dame namelieme -nadrvime dalsie koreniny , tu sa recept velmi lysi a zacina byt individualny ako kazdy typicky dedinsky stary recept.Ja som pridal kardamonove a fenyklove podrvene semienka bazalkove listy , cierne korenie a sol a tiez som pridal uvarene vajicka a dusil cca 10 minut. Ked mate moznost je dobre odlozit a podavat az na druhy den aby vsetko preslo chutami.
- 6
Tradicne sa serviruje s chlebovymi plackami injere a je sa rukami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A v com si tu cibulu dusil? Neprihorelo to?
www.sbs.com.au/food/recipe/650/Doro-wat-/...
Mam doma muku "teff" a uz som z nej robila Injera-placky, pripominalo mi to troska palacinky. Su vhodne aj pri indickych jedlach a je to obmena za Naan bread.
Moja nevesta z nej robi bezne aj ju mixuje pretoze NEobsahuje gluten a je vhodna pre celiatikov.
Tvoje recepty su velmi chutne @2010 , problem je iba niekedy, ze v obchode mi musia objednat suroviny, hehe a v mojom obchode sa uz smeju, ked ma vidia co zase budem chciet.
Posielam bielosnezny pozdrav na ochladnie tam u vas.
pozdravujem, u nas je nudne vcera 30 zajtra 30 a teraz je polnoc a stale 22C. Cheers