Eskimo rezy

klaura - fotkaklaura, 9. júna 2010
Eskimo rezy
Foto: klaura

Tak isto ako kapučínové rezy aj tieto som piekla prvý krát ... na rodinnej oslave sa po nich len zaprášilo ... :)

8-10
porcií
60 minút
príprava
25-35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 ks
3 ks
1 hrnček
0,5 hrnčeka
2 PL
krém:
450 ml
2 ks
250 g
100 g
1 téglik
dobrá poleva:
80 g
100 g
1 PL
1 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na korpus zmiešame v mise, vylejeme na plech a pečieme pri 180 stup. 25-35 min. necháme vychladnúť. V recepte to nie je, ale ja som povrch potrela ríbezľovým džemom.

  2. 2

    Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, po vychladnutí zmiešame s maslom, ktoré sme do peny vymiešali s práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu. Natrieme na korpus.

  3. 3

    Z uvedených surovín za stáleho miešania uvaríme polevu a po miernom vychladnutí natrieme na plnku. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

zdezda
:-) šikovný, výborný receptík, ukladám si:-)
evusik
mám rada všetky hrnčekové zákusky a koláče - je s tým menej roboty. Kokosový puding dostať normálne kúpiť? Ja milujem všetko kokosové :-)
tinca
@klaura ďalší super zákusok, tiež sa pýtam na ten kokosový puding, ešte som ho nevidela, to je zn. Oetker?
jerica
jednička , tak ako nanukové rezy , tak aj tieto stoja za to vyskúšať.
babidka
kokosový puding dostat bezne kupit v Jednote aj v Bille . myslim , ze prave kvoli tomuto velmi popularnemu zakusku sa zacal vyrabat :-))))))Asi pre 4 rokmi , ked zacal tento kolacik "letiet " tak sa nedal kokosovy puding nikde kupit ale nastastie uz s tym problem nie je :-)
sovka62
Pripomenula si mi môj obľúbený nanuk. Stál 50! halierov, tak sme si s kamarátkami kupovali rovno po štyri kusy, keď nás mamy vyslali na nákup potravín. Recept určite vyskúšam, všetko kokosové mám rada.
klaura
@honeska : tá poleva ostane mäkká a dá sa pekne krájať ... zošmykla sa po kréme, nie je taká hrubá ...
@tinca : ano, je to Oetker a tuším, že som ho kúpila v Tescu
@evusik : pečené je to na veľkom plechu, na tom hlbšom čo dávali bežne k plynovým sporákom ... (teraz neviem, aké dávajú :) ... )
Dievčence, ďakujem za komenty :) :) :)
tinca
@sovka my sme kupovali po kartóne a v momente sa rozchytal. Ten kokosový puding idem zháňa,ť milujem kokosovú chuť a v kombinácii so zaváraným lichi nebude mať chybu. Ináč to je výborný kompótik v Kauflande za rozumnú cenu, vykôstkované, lepšie ako čerstvé a páči sa mi, že nie je presladený.
evusik
@klavra dnes som robila tvoje Eskimo rezy a majú veľký úspech, práve teraz všetci mlsáme. Oceňujem jednoduchosť a rýchlu prípravu. Všetkým vrele odporúčam.
cica2
šikuľka!!!....samé dobré receptíky máš a všetky krásne naaranžované :))...ukladám kk:)
evas13
Tento zákusok vyzerá fantasticky Laury.
lucylee
už je upečený a pripravený na oslavu, potom dám vedieť ako chutil :-)
a ešte jedna vec, keď manžel olízal varechu od tej tvojej polevy, tak som myslela, že sa zadusí od šťastia a radosti, povedal, že nikdy v živote nič také dobré nejedol ;-)
klaura
@lucylee :)))) dobre som sa pobavila ... viem si ho predstaviť ... :)
je to poleva, ktorú robievala moja mamka a páči sa mi, že sa dobre krája ... ja musím tej polevy vždy robiť viac, aby ostalo aj na vylizovanie misy ... prajem vám vydarenú oslavu a oslávencovi veľa zdravia ... :)
lucylee
@klaura koláčik mal veľký úspech a je naozaj vynikajúci, len sa po ňom zaprášilo :) odteraz budem robiť často :) v skutočnosti boli oslávenci dvaja, ďakujem za receptík aj za prianie :)v marci máme ďalšiu oslavu, tak urobím tvoje kapučino rezy :)pekný deň
ibolyka61
Je to jednoduchý koláčik .Vyzerá chutne ,musím to vyskúšať !
hedviga8
Ahoj, vyskúšala som Tvoj koláčik, hoci ja mám s pečením zákuskov problémy, tak tento sa fakt vydaril. Kokosový puding som nemala, ale aj tak chutil. Najviac som ocenila hrnčekové "mierky". dakujem.
ivkaa
Zajtra vyskúšam :) Vyzerá veľmi dobre :)
karola
teraz na tom pracujem keď ochutnam tak ,potom poviem.
klaura
ďakujem ... som rada, že koláčik vám chutil ... :)
marta5
Super koláčik,včera mi ho pribuzna doniesla na meniny ,všetkým chutil,ona dávala plnku 2 krát a tiež banány,medzi plnku-bol famozny.Na cesto dala džem,potom plnku,na to banány a zase plnku.Vrch poliala čokoládou.Ďakujem za skvelý recept.
klaura
teraz v noci sa mi desne zbiehajú slinky ... @marta5 ... to musela byť fakt dobrota ... nabudúce iste vyskúšam aj s banánami .... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia