Enerrgická morčia noha (fotorecept)

Autor receptu: jody

No tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky... :-))) Samozrejme, z pôvodného receptu nezostal kameň na kameni, toto je taká light verzia, snáď to prekážať nebude...

15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Stehno vykostíme. Kadejakým narezávaním z neho vymodelujeme takmer plát a enerrgicky do neho narobíme priečne rezy. Čím viac, tým lepšie.
  2. Do zárezov natlačíme popučený cesnak. Veľa a hlavne etiež enerrgicky. :-)
  3. Posolíme a napatleme čo najväčším množstvom poriadne pikantnej francúzskej horčice.
  4. Enerrgicky posypeme na kocečky nakrájanou slaninou. Tu sa podobnosť s inšpirujúcim receptom končí. :-)
  5. Zrolujeme do alobalu. Tu musím upozorniť, urobte to naozaj enerrgicky a hlavne silno, dajte kľudne viac alobalu, lebo tá potvora nohatá bola po zrolovaní hrubá a jeden kúsok alobalu to v zrolovanej podobe neudržal a keď sa to začalo piecť, enerrgicky sa to z milého alobalu vymotalo... :-)))
  6. Medzitým si v hrnci na oleji podusíme cibuľu, ...
  7. ...a postupne pridávame všetok na slíže pokrájaný kel, ktorý po vrstvách solíme a kmínujeme. Podlejeme troškou vody a za občasného premiešania udusíme do mäkka (pekne na skus, nie ako vecheť).
  8. Keď je mäso mäkké (cca po hodine), enerrgicky otrháme okolo staniol, pooblievame ho vypečenou šťavou, posypeme paprikou...
  9. ...a pridáme k nemu obielené zemiaky a zostanuvšie kelové hlúby + tieto posolíme. Dopečieme odokryté, za občasného podlievania mäsa, kým nezmäknú zemiaky.
  10. No, tak sa síce odrolovalo, ale viacmenej ostalo aspoň preklopené a plnka dnu. :-) Aj aký taký rez sa z toho dal urobiť. :-)
  11. Naložíme zemiaky, kel a plát mäsa...
  12. ...a enerrgicky to zblajzneme. Dobrú chuť! :-)