Enerrgická morčia noha (fotorecept)
Autor receptu: jody
No tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky...
:-)))
Samozrejme, z pôvodného receptu nezostal kameň na kameni, toto je taká light verzia,
snáď to prekážať nebude...
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Stehno vykostíme. Kadejakým narezávaním z neho vymodelujeme takmer plát a enerrgicky do neho narobíme priečne rezy. Čím viac, tým lepšie.
- Do zárezov natlačíme popučený cesnak. Veľa a hlavne etiež enerrgicky. :-)
- Posolíme a napatleme čo najväčším množstvom poriadne pikantnej francúzskej horčice.
- Enerrgicky posypeme na kocečky nakrájanou slaninou. Tu sa podobnosť s inšpirujúcim receptom končí. :-)
- Zrolujeme do alobalu. Tu musím upozorniť, urobte to naozaj enerrgicky a hlavne silno, dajte kľudne viac alobalu, lebo tá potvora nohatá bola po zrolovaní hrubá a jeden kúsok alobalu to v zrolovanej podobe neudržal a keď sa to začalo piecť, enerrgicky sa to z milého alobalu vymotalo... :-)))
- Medzitým si v hrnci na oleji podusíme cibuľu, ...
- ...a postupne pridávame všetok na slíže pokrájaný kel, ktorý po vrstvách solíme a kmínujeme. Podlejeme troškou vody a za občasného premiešania udusíme do mäkka (pekne na skus, nie ako vecheť).
- Keď je mäso mäkké (cca po hodine), enerrgicky otrháme okolo staniol, pooblievame ho vypečenou šťavou, posypeme paprikou...
- ...a pridáme k nemu obielené zemiaky a zostanuvšie kelové hlúby + tieto posolíme. Dopečieme odokryté, za občasného podlievania mäsa, kým nezmäknú zemiaky.
- No, tak sa síce odrolovalo, ale viacmenej ostalo aspoň preklopené a plnka dnu. :-) Aj aký taký rez sa z toho dal urobiť. :-)
- Naložíme zemiaky, kel a plát mäsa...
- ...a enerrgicky to zblajzneme. Dobrú chuť! :-)