Elote

2010 - bez fotky2010, 25. septembra 2012
Elote
Foto: 2010

Kukurica s majonezou , parmezanom a paprikou ? (:. Takto vam ju ponuknu v rodisku kukurice v juznej amerike v stanku na ulici a Zobraziť celý popisKukurica s majonezou , parmezanom a paprikou ? (:. Takto vam ju ponuknu v rodisku kukurice v juznej amerike v stanku na ulici a je uplne super . Takze Elote a tradicna verzia na grile.

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

 strúhaný




Postup

  1. 1

    Kukuricu opatrne otvorime aby sme mohli otrhat "vlasy."

    Elote - obrázok 1
  2. 2

    Ocistime a naspat zavrieme a namocime aspon na 30 minut vo vody.

    Elote - obrázok 2
  3. 3

    Dame na grill a otacame a grilujeme do makka nasa trvala cca 25 minut.

    Elote - obrázok 3
  4. 4

    Otrhame listy , odrezeme spodok a tradicne nastrcime spajglu ( aby sa to dalo chytit do ruky ).Zoberieme svoju oblubenu majonezu a stedro natrieme -dookola :)

    Elote - obrázok 4
  5. 5

    Zoberieme nastruhany parmezan alebo iny tvrdy syr ako Chedar alebo aky mame a stedro posypeme.

    Elote - obrázok 5
  6. 6

    Pred deti dame sladku papriku pre dospelych stiplavu ale aj trochu stavy z limetky.

Diskusia k receptu

2010
Tento recept nie je pre tradicnych slovenskych kucharov ,sorry
@ rajnica po predu sa ospravedlnujem .


tiginko
ty brďo, utekám kúpiť kukuricu, kým ešte majú....
medovnicek
kukuricu milujem a tento recep ma veľmi zaujal, nikdy som nič podobné nevidela, dúfam, že ešte budeme tento rok grilovať, aby som to mohla vyskúšať
izabella929
ja kukuricová princezná, už aj letím po kukuricu a urobím si túto fajnotku.-) to je parááááda.-))))
slawek
Mnam mnam, v Juznej Amerike som sice ochutnal iba kukuricu s majonézou, co mi najskor, kym som si nevzal prvé sústo pripadalo ako barbarstvo, ale bola vynikajúca, no a táto s parmezánom a paprikou musi byt este lepsia.
lusinkab
Uz podla nazvu a fotky som si myslela,ze je to tvoj recept :-) dnes som akurat v obchode pozerala na kukuricu...kupit...nekupit...nakoniec som sa na to vykaslala ale po tomto recepte uz ju nabuduce rovno do kosika hodim :-)
eva53
hmmmm, zaujímavé .............nejako sa mi zbiehajú silinky, žeby z toho parmezánu? Okoštujem až budúci rok, gril je už zazimovaný
micca
Dnes som ju vybrala po dlhej dobe z mraziaku a uvarila skoda ze som to skor neprecital ale urcite vyskusam
letisia
No kde si bol s týmto receptom doteraz??? Mohla som si na takejto kukurici pochutnávať celé leto. Hneď zajtra idem na tržnicu.
mijaita
ja jsem v tech koncinach a notabene na ulici, nikdy parmezan nepotkala! Tuhle kukurici prodavaji na ulici v Guatemale, ale syr nikde. Jen bych upresnila, ze oni tam prodavaji tu nejlahodnejsi kukurici cukrovou, mekkouckou a lahodnou, o jake se nam tu nezda. V Asii ji zase prodavaji malo varenou, ale zato posypanou smesi palive papriky a soli. Kukurici mam hodne rada, ochutnala jsem ruzne, ale polita rozpustenym, lehce nahnědlým maslem mne osobne chutna nejvic :)
michsamant
U nas na ulici predavaju taku tvrdu kukuricu, ze si clovek zuby dolame :))) ale v obchode predavaju americku sladku a tu ja kupujem obcas. Netreba ju dlho varit a je fakt vyborna. Takuto som @2010 este nejedla...
babav
Gurmanska kukuricka;-).Takto v supe grilovana chuti najlepsie,
pre mna staci posolit a potriet maslom...
julica
Wauky, chute juznej ameriky.Inak ochutnala som aj tu sladku verziu kukurice od izabely a bolo to super: maslo, mak a med :)MMM
dodo46
U nás v Honolulu sa zrnká zrežú nožom do misky /majú aj taký nástroj na zrezanie zrniek/ a zamiešajú s čili jamom. Perfektné- treba skúsiť !!
2010
@dodo46 , poznam to je pre tych co sa nechcu zabrblat :) uz som dlhsie nebol v tych vasich koncinach , mate tam super jedla ale tiez "zvlastne akrobacie " ako co som mal u vas naposledy , lunchmeat -lančmít sushi ,myslim ze to je ? "spam musubi "


dodo46
spam je taký americký šmejd . Ale domáci to jedia vždy , stále v rôznych formách a nechápem prečo im to chutí. Je to však prijateľnejšie ako hamburger z ktorého vyteká mastnota a vypadáva všeličo možné na košele a šaty tlstým američanom , ale im to nevadí - v pohode.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia