Elote

Autor receptu: 2010

Kukurica s majonezou , parmezanom a paprikou ? (:. Takto vam ju ponuknu v rodisku kukurice v juznej amerike v stanku na ulici a je uplne super . Takze Elote a tradicna verzia na grile.

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kukuricu opatrne otvorime aby sme mohli otrhat "vlasy."
  2. Ocistime a naspat zavrieme a namocime aspon na 30 minut vo vody.
  3. Dame na grill a otacame a grilujeme do makka nasa trvala cca 25 minut.
  4. Otrhame listy , odrezeme spodok a tradicne nastrcime spajglu ( aby sa to dalo chytit do ruky ).Zoberieme svoju oblubenu majonezu a stedro natrieme -dookola :)
  5. Zoberieme nastruhany parmezan alebo iny tvrdy syr ako Chedar alebo aky mame a stedro posypeme.
  6. Pred deti dame sladku papriku pre dospelych stiplavu ale aj trochu stavy z limetky.