Foto: elixir
K jedlu pasuje ryža, prípadne cestoviny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
(za hrsť) |
|
1 ks (menšia) |
|
1 strúčik |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ČL (na špičku) |
|
100 ml (z húb) |
|
|
Postup
-
1
Huby sme si vopred namočili vo vode. Prichystáme suroviny. Cibuľu, cesnak nakrájame na drobno, mrkvu a seitan na pásiky, ružičkový kel na štvrťky.
-
2
Na širokú panvicu dáme olej, cibuľu, cesnak a seitan oprážame, kým seitan zhnedne.
-
3
Potom prilejeme vývar, vodu aj s hubami, pridáme mrkvu a ružičkový kel, korenia, soľ a feferónovú pastu. Premiešame, prikryjeme a na slabšom plameni dusíme 10 minút.
-
4
Na záver odložíme pokrievku, prilejeme smotanu, premiešame, opäť zosilnieme plameň a omáčku trošku zredukujeme.
-
5
Podávame napríklad s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou. Jedlo je hrejivej chuti, mierne pikantné; prílohu som pre osvieženie vybrala sladko-kyselkavú (ananás, biele hrozno, čučoriedky a špičku čajovej lyžičky jahodového džemu).
a mimochodom recept je výborný. Zas som sa vďaka vareche a tebe naučila niečo nové. Ďakujem, KK :-)