Foto: skaa
Tieto koláčiky sú krásne, chutné a voňavé. Nie je to známy recept a preto vždy vzbudia záujem tých, čo ich ešte nepoznajú.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme kvások a následne vypracujeme cesto z múky, zvyšku mlieka, oleja, vajca, cukru, soli. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej z nich pridáme 2-3 lyžice kakaa + 3 lyžice mlieka.
-
2
Cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Oba bochníčky rozdelíme na 4 časti (spolu 8). Vyvaľkáme dva rôznofarebné pláty. Na tmavý rozsypeme balíček škoricového cukru a podľa chuti posypene mletou škoricou. Prikryjeme plátom svetlého cesta. Takto pripravené cesto poprekrajujeme krížom cez stred na 16 trojuholníkov, z ktorých stáčaním tvarujeme rohlíčky. Následne postup vymeníme a spodný plát cesta bude svetlý...
-
3
Pečieme 13 minút na suchom plechu pri teplote 200°C „Lak“ si pripravíme uvarením 15 dg kryštálového cukru v necelom decilitri vody. Rohlíčky potierame týmto hustým sirupom hneď keď sú ešte horúce
len nie su take pekne ako tvoje ,maš ich krasne..
Ďakujem všetkým za pochvalu :-)