Čoko-koko rožky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 16. apríla 2010
Čoko-koko rožky (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Kvások:
125  ml
1 PL
1/2
Cesto:
1
125 ml
2 PL
70 g
asi 1/2 kg




Postup

  1. 1

    Do vlazneho mlieka pridajte cukor a drozdie.Chvilu nechame bokom.Medzitym si vyšlahame vajičko a postupne po troškach pridavame olej.Vyšlahame a pridame kvasok..Cele to vlejte do odmerky a rozdelte na polovicu,do dvoch misiek.Do jednej pridajte 2PL kakaa a tolko hladkej muky aby vzniklo polotuhe cesto.Do druhej misky dajte 70 g kokosu a znova tolko muky aby bolo cesto polotuhe a nelepive.Na všetko budete potrebovat asi 1/2 kg muky.Obe misky zakryte a nechajte chvilu odpočivat.

    Čoko-koko rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozdelte biele aj hnede cesto na 2 rovnake časti.Jednu hnedu čast rozvalkajte na 3-4 mm ,to iste urobte s bielou častou,potom dajte bielu na hnedu placku a ešte vyvalkajte,aby sa spojili.Rozdelte na 8 častí a rolujte rožky,začnite od širšej časti.Rožky mozete aj naplnit napr.nutelou..Pečieme na 180 st 15-20min.

    Čoko-koko rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Urobime si sirup, do hrnca dame 200 g cukru,1 vanilkovy cukor a 250 ml vody.Varte pokial to nezhustne na sirup.nechajte jemne vychladnut.Do upečenych rožkov narobte odspodu dierky šparatkom a ponorte do sirupu.

Diskusia k receptu

hannah22
fantázia, sú prekrásne a určite aj dobré zase nové pokušenie.... :))
2010
sandratamer,
na daktore recepty by sa mali dat 3 XXX moc vela pokusenia ,
zakazane dobroty...
sherin
ja robim len jednofarebne, vyskusam dvojfarebne, len by som cesta vymenila, aby bolo svetle cesto navrch, pa :-)
klaura
Kysnuté rožky robím aj ja ... nasladko aj naslano ... ale toto je niečo iné ... paráda !!! :)
sovka62
Aj koko aj čoko? No to teda musí byť úžasné! A namočené v sirupe..... Egreška, ty si veľká výmyselníčka a my zasa šťastní, že ťa máme na Vareche.
egreska
teším sa že sa vam pačia,dufam že vyskušate...
@sovka ,ďakujem,pekne si to napísala ,aj ja som štastna že som tu medzi vami a že sa možeme navzajom inšpirovat :-))
bozulka
Navarila som si "strašnú"vec-prihlásila som sa na @vareche a nastal veľký problém !!!Lekári mi hrozia,že musím schudnúť ináč...problém.A čo som na vareche od decembra tak som 35OOg narástla,samozrejme nie do výšky.Rohlíčky sú zaujímavé určite aj dobré hoci kokos nemusím.Kávu v koláčoch tiež nemám rada ale Tiramisu od @sjuz bez vajec bola vynikajúca a len sa za ňou dnes zaprášilo !!!Tak neviem,neviem,poraďte niečo "rozumné" odhlásiť sa?Dnes dokážem chápať grogových maniakov aká je ťažká odvykačka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia