Dusený baklažán s kuracími prsiami fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. apríla 2014
Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept)
Foto: cesminaz

Super chutná,velmi lahká a rýchla príloha...

25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2 ks
trocha




Postup

  1. 1

    V jednej panvici si rozpálime olej a dáme naň 1/2 kuracích prs,ktoré sme nakrájali na pásiky,alebo na väčšie kocky.Osolíme a zakryjeme pokrievkou,zakryté za občasného miešania dusíme asi 10minut.Za tých 10minut,nám mäsko zmäkne vo vlastnej šťave,ktorú si pustilo.Teraz tuto šťavu zlejeme do jedného pohára a odložíme bokom na neskôr.Pridáme do panvici k mäsu kvapku oleja a trocha ho zprudka opečieme.Ked chytilo farbu,ho vyberieme na tanier a zakryjeme.

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne do tej istej panvici dáme baklažán s cukinou,ktorý sme nakrájali na väčšie kúsky.Osolíme,premiešame a necháme trochu poškvrčať.Následne zalejeme baklažán mäsovou šťavou(ja som mala asi 3/4dcl) a zakryté necháme dusiť 15minut.Občas zlahka premiešame,dajme pozor aby sme baklažán nerozpučili..

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po 15ich minutách nám baklažán zmäkol a šťava vyvrela.Teraz pridáme oheň na najväčší stupeň,aby sa nám baklažán kde-tu trocha opiekol..ak treba dajme trocha oleja.Nakoniec v miešame doňho mäso,ktoré sme mali odložené bokom.Spolu trocha prehrejeme,ak treba osolíme.

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť ;-)

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..môžte to podávať s ryžou a s cacıkom(džadžik)-najemno nakrájaná(nastruhana) uhorka s cesnakovým jogurtom ;-)

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...alebo si dáte medzi žemlu a polejete trocha cesnakovým jogurtom ;-) .. Každý podla svojej chuti :-)

    Dusený baklažán s kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
@cesminaz , vyzerá to krásne, milujem baklažán, keď bude sezóna isto vyskúšam, zatiaľ to istím v KK a ďakujem za skvelý recept :)
cesminaz
@izabelka :-) dakujem za mile slova @eviana :-) dakujem a tesi ma,ze sa ti recept paci.Budem velmi rada,ak vyskusas ;-) iste neolutujes ani tento sposob pripravy baklazanu :-)
pusta
tvoje varenie je obdivuhodné, jednoduché, rýchle a chutné,svieže, ľahké.
oceňujem, že baklažán sa s cukinou sa nestihne napiť nechutne olejom, ale zostane takmer"in natur" a veľmi chutný. skvelá kombinácia surovín a zdravá.
pusta
asi by som musela uložiť každý tvoj recept, ale kliknem na tvoj nick a nájdem všetky, jeden lepší ako druhý :-)))
cesminaz
Dakujem mila @pusta :-) ..co sa tyka zeleninovych jedal,sa vzdy snazim pripravit ich s cim menej tukom.Takymto sposobom sa nenapiju zbytocne vela oleja a budu aj ako vy vravite "in natur" :-) narychlo trocha opiect,len aby chytilo tu opecenu chut,to uplne staci.My mame velmi radi taketo zeleninove jedla.Dakujem za vas mili komentar :-)