Dusené zemiaky z maminho receptára

Autor receptu: larem

Recept na dusené zemiaky som si od mamy vypýtal až po tom, ako som napísal príbeh o zemiakoch do knihy o "komunizme". Je to jednoduché, ale velmi chutné jedlo, nenáročné na prípravu. Viem, že existuje množstovo variantov, predkladám vám náš nitriansky:

15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, na kolieska pokrájané očistené zemiaky, posolíme, porascovíme, podlejeme vodou.
  2. Pre lepšiu chuť môžeme do hrnca so zemiakmi pridať po jednej pokrájanej paprike a rajčine. Dusíme na miernom plameni. Sem-tam premiešame, aby sa zemiaky nepripálili.
  3. Dusené zemiaky podávame s vkusne poskladanými plátkami šunky, volským okom alebo kyslou smotanou.