Dusené zemiaky z maminho receptára
Autor receptu: larem
Recept na dusené zemiaky som si od mamy vypýtal až po tom, ako som napísal príbeh o zemiakoch do knihy o "komunizme". Je to jednoduché, ale velmi chutné jedlo, nenáročné na prípravu. Viem, že existuje množstovo variantov, predkladám vám náš nitriansky:
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, na kolieska pokrájané očistené zemiaky, posolíme, porascovíme, podlejeme vodou.
- Pre lepšiu chuť môžeme do hrnca so zemiakmi pridať po jednej pokrájanej paprike a rajčine. Dusíme na miernom plameni. Sem-tam premiešame, aby sa zemiaky nepripálili.
- Dusené zemiaky podávame s vkusne poskladanými plátkami šunky, volským okom alebo kyslou smotanou.