Dusené rybie filé

Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mletý zázvor a miešame, kým cesnak nezavonia.
  2. Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, karí a trošička muškátového kvetu, jemne osolíme a chvíľku miešame. Podlejeme troškou vody a opäť premiešame.
  3. Vložíme filé, pričom časť paradajkovej zmesi uložíme zvrchu na filé. Podusíme asi 8 minút. Potom filé obrátime a podusíme zase 8 minút.
  4. Podávame s ryžou.