Dusené rybie filé
Dusené filé na karí a zázvore (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane inú, zaujímavú chuť. Je to jednoduché a rýchle jedlo.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mletý zázvor a miešame, kým cesnak nezavonia.
- Vložíme na malé kocky nakrájané paradajky, karí a trošička muškátového kvetu, jemne osolíme a chvíľku miešame. Podlejeme troškou vody a opäť premiešame.
- Vložíme filé, pričom časť paradajkovej zmesi uložíme zvrchu na filé. Podusíme asi 8 minút.
Potom filé obrátime a podusíme zase 8 minút.
- Podávame s ryžou.