Dusené bravčové na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Toto jedlo zvládne aj ten,kto ešte v živote neuvaril nič.
Postup
- Mäso pokrájame na väčšie kocky.Ja som ich mal tak 2,5 cm - 3 cm.
- Na oleji (brav.masti) si usmaž na mesiačiky pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak a celú rascu.
- K cibuľovému základu ďalej prosím pridaj poumývané a na kocky pokrájané mäso.
Pripravujúce sa jedlo, dochuť podľa svojich chuťových buniek. Ja som svoje jedlo dochuťoval čiernym mletým korením, soľou, vegetou. Koreniny a soľ pridávame opatrne, radšej na viac krát. Ďalej si hrniec zakry pokrievkou a za občasného miešania musíš mäso dusiť, zhruba dve hodiny pokiaľ nebude mäkké.
- Ku koncu varenia mäso a šťavu ochutnaj a keď treba, tak ešte jedlo dochuť soľou a prípadne koreninami podľa svojej chuti. Ja som pridal majoránku ku koncu varenia. Jedlo potom nechaj celkom vychladnúť, aby sa ti v chladničke nebodaj od použitej majoránky nezkyslelo. Príloha k mäsu môže byť rôzna či si už zvolíte parené knedle, varené zemiaky, alebo dobrý náš každodenný chlebík záleží už, len na vás.
Želám vám pekný víkend.