Dukátové buchtičky

mimka946 - fotkamimka946, 13. marca 2013
Dukátové buchtičky
Foto: mimka946

No ako na dedine v obchodoch malo kdy maju to naco maju chuť..

Suroviny

500 g
štipka
1/2 PL
22 g
180 ml
Krém:
2 ks
1000 ml
6 ČL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku a soľ.Droždie,cukor a mlieko (100ml) - vymiešame kvások.Vlejeme do múky,bude ešte treba mlieko tam pomali primiešavame kým nebude cesto vlačne.Miesenie cesta trocha trvá.

  2. 2

    Dáme kysnuť na 30min.Plech potrieme olejom a cesto si rozdelime na 5-6 časti,z každej si spravime šulok a nakrájame na "buchtičky" poukladáme na plech.Potrieme olejom./JA SOM UKLADALA DALEJ OD SEBA A PO UPECENI SOM ICH LEN DALA DO MISKY/

    Dukátové buchtičky - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť (200stupňov-cca 20min!).Ked chytia farbu vyberieme.Podávame s pripraveným pudingom (mlieko,cukor-nechať zovrieť a vliať zvyšné mlieko s pudingom a nechať zovrieť).Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

cesminaz
Pekne ich mas..Uz podla taniera viem,ze je to tvoj recept :-) ja tiez lubim dukatove buchticky,ale ja ich na plechu ukladam tesne vedla seba-nevysusia sa a ostanu mäkkucke,no je pravda ze ja ked robim,tak z kila muky a to zabere cely plech.Len ako rada-skus pouzit druhykrat hladku muku,podla mna s tou su lepsie :-)
sisuk
krásne buchtičky! Dávno sme ich nepiekli, ďakujem za inšpiráciu
janikbj
nechcem rozvíriť ďalšiu zbytočnú debatu, ale už ste trápne poniektoré s tým vyrývaním. naozaj správanie hodné dospelých žien...

Mimka, vydarené buchtičky :-)
1x sarai
radost
ty robila si včera..ja dnes..ked sedím doma-bo vonku je vetrovosnehový "bes"....:-))
cesminaz
@mimka946 cesto je rovnako dobre,jemnejsie,polohrubu muku mas drsnejsiu a tym padom vsetko kysnute cesto co robis je onieco tvrdsie.Z hladkej muky mas vzdy vsetko mäkkucke a jemne :-) Ale ved ty rada experimentujes,tak vyskusaj nabuduce sama a uvidis.. ;-D
mimka946
@cesminaz dakujem za radu vyskusam :) @afataga to ze si nepochopila moja vina nieje precitaj si to este raz a budes vediet lebo na sproste otazky su len sproste odpovede
afataga
ja som kdesi pocula, ze existuju len hlupe odpovede, nech citam ako citam, vychadza mi z toho, ze nemaju asi to, na co maju chut predavacky, ci?
mimka946
kebyze sa zamyslis viac pochopis..ze v nasich obchodoch nezvyknu mat to naco maju zakaznici chut
mata3636
@ mimka946 - my sme pochopili, len Ty stále nechápeš. Máš v úvode: na dedine v obchodoch malo kdy maju to naco maju chuť. Malo by byť: Na dedine v obchodoch málo kedy majú to, na čo máme / mám / chuť. Už kapišto?
mimka946
mata3636 ne,nemyslim my ale vsetci obyvatelia nasej dediny preto to tam je tak ako je..
abdul
Čo myšlienka to perla. Tá posledná je na Nobelovku.
izabella929
@abdul...si to dnes roztočil....boduješ.-)))))) si skvelýýýýýý........ale nie toto som chcela.))...pochváliť tie krásne dukátové buchtičky...) vyzerajú super...zajtra ich varím...vďaka za pripomenutie.-))))
angast
aj naco má chuť na buchtičku na dedine pretože na obchodoch nemaju
chuť nato naco maju chuť v obchodoch na dedine
ankabanka
tak toto je kopec, preco sa snazite?
ale nie nadarmo sa hovori, ze " komu neni vzhuru dano v apatejce nekoupi" ved dievca je iba 17
ale idem dalej na perlicky, ktore tu dnes pozbieram.
angast
ja som narátal 20 tých bochánkov. Na plechu neviem lebo počty som sa učil na mikrovlnke a tam je to len do 60. Ďalej mi to už nejde.
angast
v značkových bazároch , ale naučíš sa len odzadu /rátať/
ale v živote ti to postačí. Ja som s tým vydržal doteraz a nikto
na to neprišiel
vieragrekova
Nech to čítam spredu,lebo zo zadu,zhora alebo zdola, vysledku som sa nedočkala,iba sama kritika.Nepomylili ste si to s inou rubrikou?Idem hľadať ďalej i keď žarty mam rada.Keby bola autorka receptu vedela čoho sa dočka,určite by sa do toho nebola pušťala.A či sranda musí byť?Mimka,nedaj sa odradiť a píš ďalej!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia